Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2020 07

Delo Društva Žarek v času izrednih razmer

V jeseniškem društvu za delo z mladimi Žarek so se skušali čim hitreje prilagoditi izrednim razmeram, ki so nastale. Še naprej nadaljujejo z izvajanjem obeh programov, tako dnevnega centra Naj mladih ne vzgaja ulica, kot programa komune Skupnost Žarek.

Kljub temu, da je dnevni center Naj mladih ne vzgaja v času posebnih ukrepov v zvezi s koronavirusom zaprt, so zaposlene otrokom in mladim na voljo na daljavo, torej preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., na telefonski številki 030 625 298 ali na FB profila DC Žarek. Vse ostale aktualne objave so dosegljive tudi na FB strani društva Žarek. Zaposlene Almira, Barbara in Verona so otrokom in mladim na voljo od ponedeljka do petka, ko z njimi lahko poklepetajo o tem, kako se počutijo in kako preživljajo dni, pomagajo in vodijo pa jih tudi skozi šolsko delo. Nanje se lahko obrnejo tudi vsi v stiski, tako otroci in mladi kakor tudi starši. Zaposlene so prisotne v dopoldanskem času, vsak dan pa je ena dežurna tudi v popoldanskem času.

Komuna Skupnost Žarek v Bitnjah pri Bohinjski Bistrici deluje normalno naprej. Delujejo z rednimi dejavnostmi, skrbijo za vrt, naprej teče delo v mizarski delavnici, nadaljujejo pa tudi z vsemi drugimi vsebinskimi oblikami dela, kot so redne skupine ter razgovori. Po besedah predsednice društva Ivanke Berčan normalno poteka tudi učenje v okviru izobraževanja, za člani je tudi že kakšen uspešno opravljen izpit na daljavo.

"Vsi člani in zaposleni upoštevamo vse preventivne ukrepe, skrbimo za čistočo in usmeritve NIJZ. Vsak dan znova pa se poskušamo usmeriti na to, kar lahko storimo, in ne na to, česa ne moremo. Nekaterih dejavnosti, kot so reševanje zadev na sodiščih, obisk zdravnika ipd. ne moremo opravljati, lahko pa še vseeno mnoge druge dejavnosti. Prav tako v tem času ni obiskov domačih. Veseli pa smo, da smo odmaknjeni, v naravi, ki nas obdaja in lahko vseeno gremo na sprehod, kjer se nadihamo svežega zraka in razgibamo. Spodbujamo se tudi k čim bolj pozitivnemu razmišljanju, k dvigovanju razpoloženja, tako osebnega kot skupnostnega,"

je povedala Berčanova.

V času koronavirusa pa je precej okrnjeno delovanje v sprejemnem centru skupnosti Žarek. V tem času namreč ne organizirajo srečanj skupin ali individualnih razgovorov na treh lokacijah (Jesenice, Bled, Radovljica).

"Se pa »srečujemo« na drugačne načine, preko telefonskih stikov, FB pogovorov",

še pove predsednica društva.

Vse, ki bi to potrebovali, vabijo, da se z društvom povežejo preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., preko Facebook strani društva ali prek FB profila Komuna Žarek, zaposleni Mitja, Alenka in Ivanka pa so na voljo tudi na telefonskih številkah: 040/ 790 345 in 030/ 348 153, in sicer vsak delovni dan od 7. do 15. ure, po dogovoru pa tudi pozneje.

Prebrano 1292 krat Nazadnje urejano na sreda, 08 april 2020 20:28