Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2020 05

Čestitka župana ob svetovnem dnevu učiteljev

Danes obeležujemo svetovni dan učiteljev. 5. oktober je namreč UNESCO že leta 1993 razglasil za svetovni dan učiteljev. Župan Blaž Račič vsem učiteljev in vzgojiteljem ob njihovem dnevu iskreno čestita:

"Spoštovani vzgojitelji in učitelji, ne le danes, temveč vsak dan se zavedamo, kako pomembno je vaše vsakdanje delo. Je odgovorno poslanstvo, ki otroke in mladostnike primerno opremlja za najbolj zahtevne naloge v življenju ter jih oblikuje v vzgojene, odgovorne in izobražene posameznike, ki v končni fazi pomembno sooblikujejo lokalno skupnost. Vaše delo v teh korona časih je še toliko bolj zahtevno. Terja ogromno mero iznajdljivosti in potrpežljivosti, ko s še večjo odgovornostjo vsak dan prenašate znanje mladim. Za to in za vaš nenadomestljiv prispevek – iskrena hvala. Čestitke ob vašem dnevu."

Po podatkih Zavoda RS za šolstvo je v Sloveniji v vzgoji in izobraževanju sicer zaposlenih 44.600 delavcev oziroma 6,3 % vseh zaposlenih. Največ jih je zaposlenih v osnovnem šolstvu (20.200), sledi otroško varstvo (9.300), nato pa še visoko in univerzitetno šolstvo (7.600) ter srednje šolstvo (7.500).

Spoštovani učitelji in učiteljice, vzgojitelji in vzgojiteljice, lep dan vam želimo!

Prebrano 766 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 05 oktober 2020 14:22