Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2020 02

Zaradi rekonstrukcije nadvoza čez železniško progo popolna zapora ceste R2 pri TVD Partizan Jesenice

Direkcija RS za infrastrukturo začenja z rekonstrukcijo nadvoza čez železniško progo na Jesenicah. Zaradi investicije bo od 10. novembra 2020 naprej vzpostavljena popolna zapora ceste R2 na relaciji od TVD Partizan Jesenice do Gimnazije Jesenice.

Poleg rekonstrukcije nadvoza (zamenjava prekladne konstrukcije) je predvidena rekonstrukcija navezovalnega dela regionalne ceste R2 (Cesta železarjev) in lokalne ceste LC152141 (Ulica Viktorja Kejžarja), z ureditvijo površin za pešce in kolesarje, odvodnjavanja ceste, dostopa invalidov do obstoječega nadhoda »Črni most« ter zaščito oz. prestavitvijo komunalnih vodov.

Za potrebe rekonstrukcije nadvoza čez železniško progo ter obnove vozišča bo spremenjen prometni režim, tako za potrebe prometa motornih vozil kot tudi prometa za pešce. Za peš promet je predvidena začasna izvedba nadhoda čez železniško progo, za zagotovitev prometa motornih vozil pa bodo potrebne tako delne kot tudi popolne zapore ceste z ureditvijo obvozov za čas popolne zapore. Motorna vozila bodo koristila obvoz po lokalnih cestah.

 

Rekonstrukcija (gradnja) cestnega nadvoza bo poteka po sledečih fazah:

  1. faza: obsega izgradnjo nove klančine za pešce ob nadhodu Črni most ter odstranitev obstoječe klančine za invalide na obstoječem nadhodu. Odstrani se vročevod na objektu ter se ga začasno pritrdi na pomožno konstrukcijo.
  2. faza: obsega izgradnjo temeljev začasnega premostitvenega objekta (nadhoda) za potrebe pešcev in invalidov preko železniške proge. Sledi montaža premostitvenega objekta ter izvedba klančine za dostop na objekt.
  3. faza: Na objektu se izvede popolna zapora ter uredi obvoz po občinskih cestah. Pričetek rušitve prekladne konstrukcije in opornih zidov in izvedba nove premostitvene konstrukcije nadvoza čez železniško progo.
  4. faza: Pristopi se k rekonstrukciji navezovalnega dela regionalne ceste R2-452/0368 Hrušica – Javornik (Cesta železarjev) in lokalne ceste LC152141 (Ulica Viktorja Kejžarja), z ureditvijo površin za pešce in kolesarje, odvodnjavanja ceste, dostopa invalidov do obstoječega nadhoda »Črni most« ter zaščito oz. prestavitvijo komunalnih vodov.

Predvidena popolna zapora ceste je predvidena do konca maja 2021.

 

Avtobusni prevozi v času zapore ceste

  1. Avtobusi mestnega prometa Jesenice in medkrajevnega prometa bodo med postajališči Jesenice Občina in Jesenice bolnica vozili po uradnem obvozu po Cesti Franceta Prešerna.
  2. Prevozi iz postajališč Jesenice Gimnazija, ŽP, Integral in ZD bodo zagotovljeni z dodatnim avtobusom, ki bo vozil na relaciji Jesenice Gimnazija-Jesenice bolnica-Jesenice Gimnazija. Prestopi iz dodatnega avtobusa na ostale avtobuse se izvajajo na postajališču Jesenice bolnica. Dodatni avtobus bo vozil vsakih 15 minut iz postajališča Jesenice Gimnazija in v obratni smeri iz postajališča Jesenice bolnica.

Podrobni vozni red dodatnega avtobusa bo objavljen na spletni strani Arrive Slovenija in na postajališčih. Za dodatne informacije glede avtobusnega prevoza so predstavniki Arrive na voljo prek telefonske številke (04) 532 24 42 ali elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Prebrano 2841 krat Nazadnje urejano na četrtek, 12 januar 2023 19:33