Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2021 17

Podpisana pogodba za izgradnjo komunalne infrastrukture v naselju KS Sava

Občina Jesenice bo z začetkom aprila začela z izgradnjo komunalne infrastrukture v naselju KS Sava. Izvajalec, Vodnogospodarsko podjetje d.d., mora dela dokončati najkasneje v roku 6 mesecev.

V Kabinetu župana občine Jesenice sta danes župan Občine Jesenice Blaž Račič in direktor podjetja Vodnogospodarsko podjetje d.d. Srečko Šamperl podpisala pogodbo za izvajanje projekta izgradnje komunalne infrastrukture v naselju KS Sava. V sklopu projekta, katerega pogodbena vrednost znaša 650.700,70 evrov brez DDV, je predvidena gradnja javne infrastrukture za odpadno vodo po Ulici Cankarjevega bataljona in delu Industrijske ulice, obnovili se bosta cestna razsvetljava in cesta, uredilo se bo tudi odvodnjavanje, vključno z obnovo t.i. »Čopovega grabna«. Investicija je v okviru tretje faze vključena v projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – Občina Jesenice, investicijo pa bosta sofinancirala Kohezijski sklad v vrednosti do največ 159.302,09 € brez DDV in Republika Slovenija v vrednosti do največ 28.112,13 € brez DDV. Preostanek bo financirala Občina Jesenice iz svojega proračuna.

Dela se bodo začela v začetku aprila, končana pa bodo najkasneje v roku 6 mesecev.

''Gre za enega večjih projektov na Jesenicah v letošnjem letu, s katerim nadaljujemo izgradnjo kanalizacijskega omrežja, ki ga moramo zgraditi, je pa projekt namenjen dvigu kakovosti bivanja v našem okolju. Glede na to, da bo gradnja trajala približno pol leta, vse prebivalce in tudi obiskovalce tega območja prosim za nekaj razumevanja, potrpežljivosti, saj vsi vemo, da vsak tak poseg s seboj prinaša tudi nekatere ovire tako v prometu kot na cestah. Upam, da bo teh ovir čim manj in da bo čim manj tudi slabe volje, se bomo lahko, ko bo projekt čez pol leta zaključen, veselili nove komunalne opreme in lepšega izgleda naše okolice'',

je ob podpisu pogodbe povedal župan Blaž Račič.

Izvedba tega dela KS Sava pa pomeni tudi osnovo za nadaljevanje komunalne in prometne ureditve preostalega dela naselja. Za ureditev tega dela, ki ga sestavljajo Delavska ulica, Ulica bratov Ruparjev, Ulica Viktorja Kejžarja in delno Industrijska ulica, je Občina Jesenice že izdelala elaborat prometne ureditve, ki predstavlja 1. sklop ureditve obravnavanega območja, izvedbo pa Občina Jesenice načrtuje v prihodnjih letih.

Prebrano 1036 krat Nazadnje urejano na četrtek, 18 marec 2021 09:13