Obvestila za javnost

apr  2021 20

Med narcise z busom

Med narcise z busom Foto: Miro Podgoršek

Približuje se maj, čas cvetenja narcis, ko vasi pod Golico obišče veliko obiskovalcev, velika večina z lastnimi avtomobili. Lani je bila Planina pod Golico tako obremenjena s pločevino, da je bila potrebna vzpostavitev popolne zapore ceste že na Jesenicah. Zato se je Občina Jesenice že lani lotila urejanja problema, v začetku letošnjega leta pa je bil oblikovan dokončni predlog urejanja prometa v maju.

Tako bo ob koncih tedna v času pričakovanega največjega obiska občudovalcev narcis z namenom umirjanja prometa vzpostavljena zapora ceste v Planino pod Golico in Javorniški Rovt. Za obiskovalce bo vzpostavljena brezplačna avtobusna linija na relacijah Jesenice–Planina pod Golico in Jesenice–Javorniški Rovt (Pristava). Avtobus z zgoščenim voznim redom bo ustavljal na vseh postajališčih javnega potniškega prometa na svoji relaciji, pri čemer pričakujemo, da ga bodo uporabljali tudi Jeseničani.

"Ukrep zapore ceste s kombinacijo avtobusnega prevoza bo po eni strani omogočil okolju prijaznejši obisk občutljive narave, po drugi strani pa obiskovalcu ponudil prijaznejši in brezskrbnejši obisk. Pozabiti pa ne smemo tudi domačinov, katerih vasi ne bodo kot v prejšnjih letih 'zabite' z avtomobilsko pločevino, kar jim je povzročalo veliko preglavic pri vsakdanjih opravilih,"

je ob tem dejal Klemen Klinar iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, ki v sodelovanju z Občino Jesenice pripravlja novo prometno ureditev v maju.

Prebrano 755 krat

Mediji

https://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174773196 VIR: RTV SLO 1, Slovenska kronika, 4. maj. 2021

2 komentarji

 • Komentiraj povezavo 0, 26.04.2021 14:34 od Občina Jesenice

  Spoštovana, avtobusna linija bo na tak način prvič vzpostavljena 8. maja, ko se predvideva tudi začetek večjega obiska vasi pod Golico. Razcveta narcis med prvomajskimi prazniki še ne pričakujemo, na Pristavo pa vas, če želite videti narcise, prijazno vabimo kakšen teden kasneje. Lep pozdrav.

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 22.04.2021 11:16 od Andreja Brenčić

  Pozdravljeni,
  zanima me, če.bo ta linija mogoče delovala že drug teden (26.-30.4.),ko so šolske počitnice, oziroma če v tem času narcise na Pristavi sploh že cvetijo?

  Hvala za odgovor!

  Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave