Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2021 01

Začetek študijskega leta na FZAB in županova poslanica študentom

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin na Jesenicah Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin na Jesenicah foto: fzab.si

V prostorih Fakultete za zdravstvo Angele Boškin na Jesenicah se je danes začel študij za več kot 340 študentov.

Župan Blaž Račič je njihov začetek študijskega leta pospremil z naslednjo poslanico:

"Življenje v sodobnih skupnostih je kompleksno. Če ga želimo razumeti ter na tej podlagi sprejemati prave odločitve potrebujemo znanje. Znanje pa je moč, pravi znani rek. Na Jesenicah se dobro zavedamo pomena znanja, zato smo na Občini Jesenice ponosni na prehojeno pot Fakultete za zdravstvo Angele Boškin, ki se je izkazala kot ena najuspešnejših fakultet s tega področja v Sloveniji, svoj ugled širi tudi v tujini. Prepričan sem, da boste tudi nova generacija študentk in študentov, ki danes začenjate študijsko leto, osvojili znanja s področij zdravstvene nege, promocije zdravja in fizioterapije. Na ta način se boste z znanjem krepili vi, študentke in študenti, skupaj z vami pa celotna družba, ki bo tako lahko bolj smelo zrla v prihodnost. Kot popotnico za novo študijsko leto vam študentom in študentkam želim, da ostanete zvedavi in radovedni ter da boste med študijem pridobljena znanja lahko kasneje koristno uporabili med delom in tudi sicer v življenju. Srečno."

S študijem na fakulteti je danes pričela 15. generacija študentov študijskega programa prve stopnje Zdravstvena nega, 4. generacija študentov študijskega programa prve stopnje Fizioterapija, 13. generacija študentov magistrskega študija Zdravstvena nega (prenovljen program Napredna zdravstvena nega), 6. generacija študentov magistrskega študija Promocija zdravja in 5. generacija doktorskih študentk in študentov programa Zdravstvene vede. Fakulteta, takrat še Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice, je prve študente sprejela leta 2007, ustanovila jo je Občina Jesenice, od takrat pa je študij na fakulteti zaključilo že 615 diplomantk in diplomantov.

Vsekakor pa ob tem dnevu ne pozabljamo tudi na ostale jeseniške študente in študentke, ki so si študij izbrali na drugih želenih fakultetah. Dragi študentje in študentke, uspešno študijsko leto vam želimo!

Prebrano 997 krat Nazadnje urejano na petek, 01 oktober 2021 15:19