Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2022 15

Informacija s 17. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava

Številka: 4/2022-3

V času med sejama je bil predsednik KS Blejska  Dobrava 23. 3.2022 prisoten na sestanku s predstavniki občine Jesenice, TD Gorje, Energetike ŽJ, Gozdnega gospodarstva in lastniki zemljišč, glede souporabe ceste za namen schutlle prevozov obiskovalcev soteske Vintgar.

29. 3. 2022 je bila seja Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin občine Jesenice. Na seji so se dogovorili glede izpeljave čistilne akcije. Direktor občinske uprave je predstavil aktivnosti v zvezi z izvedbo projektov, ki so bili izbrani v okviru Participativnega proračuna za leto 2022 in 2023. Večina predlogov bo izvedena v prvi polovici leta 2022. Direktor Komunalne direkcije je predstavil večje projekte na komunalnem področju, ki bodo izpeljani v letu 2022. V mesecu maju bodo ponovno organizirani avtobusni prevozi za obiskovalce, v jeseniške in javorniške rovte na ogled narcis. Pogovorili so se o problemih, s katerimi se srečujejo posamezne krajevne skupnosti.

31. 3. 2022 je bil prisoten na občnem zboru TD Gorje. Povedal je, da je s TD Gorje dobro sodelovanje, saj veliko investirajo v nove projekte. Prav tako je sodelovanje s krajani korektno in jim pomagajo. G. Hribar jim je ponudil pomoč, pri reševanju nesoglasij s podjetjem Energetika ŽJ.

Pred začetkom čistilne akcije so potekali pogovori, glede organizacije same akcije z OŠ Blejska Dobrava, vrtcem Blejska Dobrava, ŠD Lipce, PGD Blejska Dobrava in ŠKD Obranca.

Glede  komunalnih del je predsednik Anton Hribar povedal, da je 19. 4. 2022 planiran ogled orodišča na Kočni, glede popravila ostrešja in žlebov, prav tako je 7. ali 8. 4. 2022 planiran ogled na Kočni glede postavitve table »VI VOZITE« na Kočni, v sklopu participativnega proračuna.

Do poletja naj bi bil objavljen razpis za projekt pločnik in kanalizacijo na Kočni.

Objavljen je razpis za gradnjo ceste in vodovoda do stanovanjskih hiš, za nogometnim igriščem na Lipcah.

Kanalizacija Lipce še ni dokončana, zaradi tožb oziroma nasprotovanja dveh posameznikov in se zadeva ureja po pravni poti. To pomeni da bo priklop kanalizacije znatno zamaknjen.

Na Blejski Dobravi se bodo v mesecu avgustu začela sanacijska dela na pokopališkem objektu. V jesenskem času naj bi se zgradila meteorna in fekalna kanalizacija od hiše 102 do 106. 

Za asfaltiranje ceste od pokopališča do slapa Šum, potekajo aktivnosti  in pridobivanja soglasij.

Od Občine Jesenice se pričakuje, da bodo obnovljeni avtobusni postaji na Blejski Dobravi postavljene luči javne razsvetljave, ker je to območje v nočnem času v temi.

Prebrano 385 krat Nazadnje urejano na petek, 15 april 2022 13:25