Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
maj 2022 06

Od 1. junija tudi na Jesenicah brezplačni mestni avtobusni promet za upokojence, invalide in vojne veterane

Medtem ko je medkrajevni promet zanje že brezplačen, bodo od 1. junija upokojenci, vojni veterani in invalidi lahko na Jesenicah brezplačno uporabljali tudi mestni potniški promet.

Župan občine Jesenice Blaž Račič je v teh dneh z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem podpisal pogodbo o poravnavi subvencije za izvajanje mestnega prevoza potnikov za upravičence do subvencioniranega prevoza. S tem bo upokojencem oziroma osebam, starejšim od 65 let, vojnim veteranom in osebam s statusom invalida od 1. junija 2022 dalje omogočena brezplačna uporaba mestnega potniškega prometa. Omenjene kategorije potnikov lahko sicer že od 1. julija 2020 brezplačno uporabljajo medkrajevni potniški promet, ne pa tudi mestnega. Izjema sta bila Ljubljana in Maribor, kjer je s 1. oktobrom 2021 ta strošek prevzela država, že takrat pa je k enaki ureditvi še na Jesenicah državo pozvala tudi Občina Jesenice.

Osebam, ki že imajo enotno IJPP kartico, ki omogoča uporabo tako avtobusnega kot železniškega prometa, bo pravica do brezplačnega prevoza v mestnem prometu omogočena avtomatsko. Ostali zainteresirani uporabniki na Jesenicah pa se lahko za naročilo kartice obrnejo na jeseniško poslovalnico Arrive Slovenija (Cesta maršala Tita 18, Jesenice), kjer bodo kartico lahko prejeli v roku nekaj minut, naročijo pa jo lahko tudi na okencu Železniške postaje Jesenice ali pa vlogo oddajo prek interneta ali navadne pošte.

Prebrano 1477 krat Nazadnje urejano na petek, 06 maj 2022 13:53

1 komentar