Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2012 24

Osnovna šola Koroška Bela odprla mansardne prostore

Danes, 24. 10. 2012, je Osnovna šola Koroška Bela s kratko prireditvijo odprla letošnje poletje urejene mansardne prostore. Po kratkem kulturnem programu, ki so ga pripravili osnovnošolci s svojimi mentoricami, ter govorih podžupanje občine Jesenice Vere Pintar in ravnateljice Sande Zupan, so se povabljenci pomaknili na vrh mansarde, ker sta podžupanja in ravnateljica prerezali slavnostni trak in tako tudi uradno otvorili prostore. Obiskovalci so si imeli možnost ogledati novo pridobljene prostore, sledila pa je tudi kratka pogostitev prisotnih.

Aktivnosti za Celostno ureditev osnovne šole Koroška Bela, v sklopu katere je bila kot prva faza predvidena tudi ureditev prostorov v mansardi zahodnega dela osnovne šole, so se začele leta 2006. Po izdelavi projektne dokumentacije in pridobitvi zahtevanih dovoljenj so izbrani izvajalci in podizvajalci z gradbenimi deli pričeli konec junija 2011, končali pa so v drugi polovici avgusta 2012. V uporabo je bila mansarda predana v mesecu septembru 2012, ko je bilo tudi pridobljeno uporabno dovoljenje. Za izvedbo ureditve mansarde je Občina Jesenice iz proračuna v letih od 2006 do 2012 namenila skupno 711.090,55 EUR.

V mansardi je Osnovna šola Koroška Bela pridobila 629,28 m2 površin, in sicer 6 učilnic, 2 kabineta, sanitarije za učence in sanitarije za zaposlene. V vsaki učilnici je 28 delovnih mest za učence, vsaka učilnica pa je poleg klasične zelene table opremljena tudi z interaktivno tablo s projektorjem.

Izvedba investicije je izboljšala prostorske pogoje tako za učence kot tudi za učitelje. Prostori so z ureditvijo v celoti izkoriščeni in nudijo lažjo organizacijo dela, boljše pogoje samega učnega procesa in racionalnejšo uporabo učne tehnologije.

Po pooblastilu župana občine Jesenice
Tomaža Toma Mencingerja

Vera Pintar
Podžupanja občine Jesenice
Dodatne informacije:

Ines Dvoršak, predstavnica Občine Jesenice za odnose z javnostmi
T: 04 586 92 34, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Prebrano 3378 krat Nazadnje urejano na sreda, 24 oktober 2012 16:29