Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2014 30

V Javorniškem Rovtu uradno odprli obnovljeno cesto

Obnovljena Cesta Obnovljena Cesta Občina Jesenice

Jesenice, 30. 9. 2014 – V Javorniškem Rovtu sta včeraj župan Tomaž Tom Mencinger in predsednica Krajevne skupnosti Javornik – Koroška Bela Maja Otovič uradno odprla obnovljeni del ceste proti gasilskem domu. Z rekonstrukcijo ceste tako sledimo Planu graditve in vzdrževanja občinskih cest v obdobju od leta 2011 do 2014, ki je bil sprejet v začetku mandata in s katerim so se za obdobje štirih let določile prednostne naloge graditve in vzdrževanja občinskih cest.

Del ceste, ki sega od glavne ceste do gasilskega doma v Javorniškem Rovtu, je bil obnovljen konec meseca avgusta v dolžini približno 350 metrov. Gre za investicijsko vzdrževalna dela v javno korist v sklopu modernizacije cest v letu 2014, pri čemer je bila v skladu s projektno dokumentacijo izvedena rekonstrukcija ceste s spodnjimi nosilnimi sloji in asfaltom ter tremi izogibališči. Obstoječa kategorizirana cesta je bila namreč povsem neprimerna za dostop do gasilskega doma, obstoječe stanje ceste pa je bilo praktično enako gozdnim potem in niti ne gozdnim cestam. Z urejeno cesto bo predvsem pozimi omogočen lažji dostop do gasilskega doma, hkrati pa tudi do vseh ostalih objektov v bližini gasilskega doma, ki jih uporabljajo prebivalci Javorniškega Rovta.

Vrednost investicije je znašala 93.000 EUR, izvajalec del je bilo preko javnega naročila izbrano podjetje Mapri proasfalt d.o.o., nadzor pa je opravljal samostojni podjetnik Slavko Bassanese.

Na odprtju zbrane obiskovalce sta pozdravila župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger in predsednica KS Javornik – Koroška Bela Maja Otovič, ki sta rekonstrukcijo ceste označila za pomembno pridobitev za celotno krajevno skupnost, predvsem pa za lokalne krajane in za gasilce, ki bodo tako lažje dostopali do svojih hiš in gasilskega doma, kar se bo izkazalo predvsem pozimi ob sneženju. Odprtje so z glasbo popestrili še učenci Osnovne šole Koroška Bela, ki se predstavljajo pod skupnim imenom Kvartet Koprive.

Prebrano 2140 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 21:36