Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Ob prazniku občine Jesenice, 20. marca 2019, bo župan občine Jesenice podelil priznanja in nagrade odličnim dijakom srednjih šol, ki so dosegli izjemen uspeh na maturi (zlati maturanti), in odličnim študentom visokih šol in fakultet visokošolskih strokovnih programov 1. bolonjske stopnje, univerzitetnih programov 1. bolonjske stopnje in magistrskih programov 2. bolonjske stopnje (raven 6/2 in 7), ki so zaključili študij s povprečno oceno vseh letnikov študija in diplomske naloge 9,5–10.

Namen in cilj ukrepa je zamenjava pohodne površine skupaj s podkonstrukcijo ter izvedba kovinske nadstrešnice na t.i. Rdečem mostu, ki vodi iz območja poslovnega območja Fiprom (območje Stare Save) na Hrenovco in prečka industrijski tir Acroni in občinsko cesto.  Cilj ukrepa je zagotoviti večjo  varnost in udobje uporabnikov mostu, predvsem v smislu zaščite pred vremenskimi vplivi. Z naložbo želimo povečati število odpravljenih problematičnih točk za pešce in zagotoviti pogoje, da bo večina prebivalcev lahko opravila velik del kratkih poti peš. Projekt je vključen v  Celostno prometno strategijo občine Jesenice (v nadaljevanju: CPS), in sicer v poglavje 08 - drugi steber – uveljavitev hoje kot pomembnega načina premagovanja razdalj, v podpoglavje Odprava nevarnih mest na površinah za pešce  in v Akcijski načrt 8.5 (str. 31) v CPS.

Občina Jesenice na podlagi 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (ZSPDSLS-1) (Uradni list RS, št. 11/18), v povezavi z 19. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18), objavlja

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE
o oddaji stvarnega premoženja Občine Jesenice

v uporabo oziroma v najem

Predmet oddaje sta nepremičnina s parc. št. 1519 k.o. 301949 Novigrad in nepremičnina s parc. št. 1545 k.o. 301949 Novigrad, ki skupaj v naravi predstavljata Otroško letovišče Pinea, ki je prvenstveno namenjeno letovanju predšolskih in šolskih otrok, predvsem z  območja občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica.

Vse interesente, vabimo, da v 20 dneh od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice, najkasneje 19.11.2018, oddajo izjavo o interesu na priloženem obrazcu. Izjavo lahko oddajo osebno v sprejemni pisarni Občine Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, po pošti na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice ali po elektronski pošti na naslov: občTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prednostno bodo obravnavne izjave o interesu, oddane s strani društev, ki imajo status humanitarne organizacije in je njihova dejavnost med drugim tudi organizacija brezplačnih letovanj za otroke iz socialno ogroženih družin.

Pogodba o oddaji stvarnega premoženja Občine Jesenice v uporabo oziroma najem bo sklenjena v roku 8 dni po končani izbiri.

Kontaktna oseba za vse dodatne informacije je Nevenka Kavčič Cenček, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 04 5869 302.

Organizator si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

 

OBČINA JESENICE
ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

Umrla je Kristina Tarman iz krajevne skupnosti Podmežakla na Jesenicah. S 108. leti, ki jih je dopolnila 16. decembra lani, je bila najstarejša občanka občine Jesenice, najstarejša na Gorenjskem in med najstarejšimi v Slovenije. Predvsem od stotega leta naprej so jo ob rojstnih dnevih redno obiskovali in ji izrekali čestitke župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, predstavniki krajevne skupnosti Podmežakla, Društva upokojencev Jesenice in drugi. Po rodu je bila z Dolenjske, od leta 1939 je z družino živela Podmežaklo. Zanjo je vrsto let predvsem skrbel sin Oton. Ob njeni izgubi je njeni družini sožalje izrekel tudi župan Tomaž Tom Mencinger s sodelavci.

Zavod za šport Jesenice je pripravil kratko anketo o zadovoljstvu svojih uporabnikov in uporabnikov Mladinskega centra Jesenice. V kolikor bi želeli sodelovati v anketi, lahko do nje dostopate s klikom na naslednjo povezavo:

 

 

Anketa vam bo vzela nekaj minut.

 

V Radovljici je včeraj potekala letna skupščina Združenja zgodovinskih mest Slovenije. Članica združenja je že nekaj let tudi Občina Jesenice, v njenem imenu pa se je skupščine udeležil župan Tomaž Tom Mencinger. Na skupščini, ki jo je tokrat gostil župan občine Radovljica Ciril Globočnik, so se zbrali župani in drugi predstavniki 17 slovenskih mest, pregledali vsebinsko in finančno poročilo o delu v letu 2018, hkrati pa jim je sekretarka združenja, Mateja Hafner Dolenc, predstavila plan dela za naslednje leto. V letu 2018 je bilo izvedenih kar nekaj pomembnih aktivnosti, med drugim udeležba na treh sejmih v tujini, izdelava kataloga in promocijskih filmov, izvedba slovenskega dneva kulture v Bruslju, projekta diStory in Refresh ter prijava projektov za EU razpis. Udeleženci so bili še posebej zadovoljni tudi z doseženimi rezultati, torej s povečano promocijo vseh mest, ki sodelujejo v združenju. Na koncu skupščine so članice združenja sprejele tudi pobudo, da se predstavniki združenja na začetku naslednjega leta sestanejo z evropsko komisarko za promet mag. Violeto Bulc in se seznanijo z informacijo, za katere projekte trajnostne mobilnosti so še na voljo evropska sredstva, v nadaljevanju pa s skupnim nastopom in prijavami poskusijo počrpati čim več evropskih sredstev.

Občina Jesenice načrtuje projekt ureditve pločnika ob občinski cesti na Blejski Dobravi. Gre za cesto, ki vodi iz naselja Saple, mimo Acrona d.o.o. in Sumide d.o.o., do križišča z občinsko cesto Blejska Dobrava-Lipce. Začetek in tudi zaključek del sta predvidena v letu 2019, za kar so v proračunu Občine Jesenice za leto 2019 predvidena sredstva. Lastniki zemljišč ob občinski cesti so predhodno že odstopili zemljišča za ureditev pločnika, za kar se jim še enkrat zahvaljujemo.

Svet KS Plavž je v sredo, 17. 10. 2018, kot že nekaj let zapored, skupaj z Društvom diabetikov Jesenice organiziral brezplačne meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega tlaka. Meritev se je udeležilo 45 krajanov, od tega 36 žensk in 9 moških. Večina udeležencev je bila starejših od 60 let, le 9 jih je bilo mlajših. Pri večini udeležencev so se gibale vrednosti v mejah normale, le pri eni udeleženki so zabeležili povišan holesterol, pri dveh pa povečan krvni sladkor. Pri oceni izmerjenih parametrov so namreč upoštevali, da večina udeležencev jemlje terapijo za zniževanje krvnega pritiska, nekateri pa tudi za uravnavanje holesterola in sladkorja v krvi. Na KS Plavž ugotavljajo, da so krajani s tovrstnimi preventivnimi akcijami zelo zadovoljni, zato jih bodo skušali izvajati še naprej. Pri tem pa se posebej zahvaljujejo strokovnim delavkam iz Društva diabetikov Jesenice, ki so vedno pripravljene na sodelovanje.

1. Volitve in imenovanja: Predlog za imenovanje novega namestnika člana Občinske volilne komisije občine Jesenice za mandatno obdobje 2018 - 2022

Pri Foto klubu Jesenice nadaljujejo z organizacijo razstav v Foto galeriji v Mercator centru na Jesenicah. 11. oktobra so odprli novo razstavo člana kluba Vinka Lavtižarja z naslovom Ptički. V fotografski objektiv je na svojem vrtu ujel dvajset ptic, ki so vsakodnevne spremljevalke človeka v naravnem in urbanem okolju. O avtorju je na otvoritvi spregovoril predsednik Foto kluba Jesenice Janez Verzel, razstavo je odprl župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger. V kulturnem programu so nastopile učenke Glasbene šole Jesenice.

Vinko Lavtižar se s fotografijo aktivno ukvarja 22 let, v tam času je pridobil ugledne domače in mednarodne fotografske nazive. Razstava Ptički je njegova 45. samostojna po vrsti, na ogled pa bo do 8. novembra.

 

Občina Jesenice že vrsto let spodbuja občanke in občane, da skrbijo za cvetje na balkonih in vrtovih ter lepo in urejeno okolico hiš ter večstanovanjskih hiš. V letošnjih poletnih mesecih je potekala šestnajsta akcija z naslovom Najlepša cvetlična zasaditev. Vodili in usmerjali so jo na Oddelku za gospodarstvo Občine Jesenice v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi. Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj je bila 9. oktobra v dvorani Kolpern na Stari Savi. Na objavljeni razpis je letos prispelo več kot sto predlogov in ocenjevalna komisija je imela zahtevno nalogo, da izbere najboljše. Ker vsakdo v pripravo zasaditev in negovanja cvetja vlaga veliko dela in truda, je komisija podelila 35 enakovrednih priznanj v petih skupinah. Za najlepše balkone v stanovanjskih hišah, v večstanovanjskih hišah, za najlepši cvetlični vrt, najlepše nageljne in najlepše okrašen poslovni prostor. Lastnikom je priznanja izročil in jim čestital za skrb za lepo podobo mesta in okoliških krajev v občini Jesenice župan Tomaž Tom Mencinger. Vodja oddelka za gospodarske dejavnosti Občine Jesenice mag. Vera Djurić Drozdek se je s praktičnimi darili zahvalila letošnji ocenjevalni komisiji, ki so jo sestavljali Metka Zalokar, Marija Mulej, Slavka Brelih, Darka Rebolj (vodila je tudi prireditev) in Janez Pšenica. Slednjemu so v dvorani izkazali še posebno priznanje. Je častni občan občine Jesenice, ki večino svojega življenja namenja projektu hortikulturne ureditve mesta Jesenice. Dve priznanji so podelili za lepo urejene javne zelenice. Prejela sta ga Enota za vzdrževanje javnih površin JEKO Jesenice in Sašo Junež. Na prireditvi so za pester kulturni program poskrbeli člani Folklorne skupine Juliana Hrušica in članice skupine Seniorke Gledališča Toneta Čufarja Jesenice, predstavili pa so tudi Rudija, maskoto občine Jesenice.

Namen enodnevne ekskurzije je bil v prvi vrsti, da se spoznamo med seboj, družimo ter zabavamo, po drugi strani pa si izmenjamo izkušnje, s tem pa želimo invalidnim osebam pomagati pri vključevanju v normalno življenjsko okolje, naučiti jih samostojnega in neodvisnega življenja ter osamosvajanja od staršev, po drugi strani pa pridobivanje novih izkušenj v različnih okoljih in situacijah.

Celotno poročilo si lahko preberete v spodnjem priloženem dokumentu.

  • Prva generacija študentov fizioterapije
  • Sedemdeset razgibanih let
  • Srčen poklon Francu Koširju
  • Fantje iz podjetja KOV tudi na Triglavu
  • Za slovo sprejeli občinski proračun
  • Šolo bo obnavljal nov Izvajalec
  • Občina zagotovila  denar za sanacijo plazu
  • Dva matička za Petelinji zajtrk

Uporabne povezave