Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Občina Jesenice bo v naslednjih mesecih dokončala projekt Ureditve vaškega jedra na Blejski Dobravi. 

Projektna dokumentacija za ureditev vaškega jedra je bila izdelana leta 2013. Občina projekta ni uspela vključiti v nabor projektov letnega izvedbenega načrta LAS Gorenjska košarica v okviru programa Leader, ki je bil financiran v okviru strukturnega sklada EU v programskem obdobju 2007-2013, zato je  leta 2016 pristopila k ureditvi vaškega jedra z lastnimi sredstvi. Z deli je nadaljevala tudi v letu 2017. V gradnjo je bilo vloženega veliko prostovoljnega dela krajanov Blejske Dobrave, lokalnih obrtnikov in podjetnikov.

Občina Jesenice je dokončanje projekta ureditve vaškega jedra v letu 2017 prijavila na Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Gorenjska košarica za programsko obdobje 2014-2020. Odločbo o odobritvi sredstev za operacijo Zelene rešitve, katere vodilni partner je BSC d.o.o. Kranj, smo prejeli novembra 2018. V okviru operacije Zelene rešitve bo Občina Jesenice dokončala projekt, ki obsega postavitev urbane opreme, hortikulturno ureditev ter ureditev cestnega dostopa do trga.

Na javnem naročilu je bil izbran izvajalec podjetje Inkaing, d.o.o. iz Ljubljane. Vrednost projekta znaša 70.000 evrov.

Operacijo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD - izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014 - 2020.

Na Jesenicah danes gostimo člane evangeličanskega pevskega zbora iz pobratenega mesta Nagold iz Nemčije (Kantorei Nagold). V Kolpernu na Stari Savi jih je sprejel in pozdravil podžupan Miha Rebolj. Gostje so si nato v Kolpernu ogledali kratek film o zgodovini železarstva na Jesenicah, potem pa so skozi voden ogled spoznali tudi ostalo muzejsko območje Stare Save. Ob 20.00 bodo gostovali v cerkvi Sv. Lenarta na Jesenicah, kjer bodo priredili koncert sakralne glasbe. Pevci bodo večjega števila obiskovalcev koncerta zelo veseli, zato vljudno vabljeni.

PlurAlps je projekt Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, katerega namen je razvijati in spodbujati kulturo, ki je naklonjena sprejemanju priseljencev. Nosilec aktivnosti na območju občine Jesenice je Ljudska univerza Jesenice.

Številka:          478-105/2016

Občina Jesenice na podlagi 9. in 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18, 79/18), v povezavi z 19. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18), objavlja

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

za prodajo nepremičnine z ID znakom:

  • parcela 2175 1602/49, v izmeri 5 m2; najnižja ponudbena cena znaša 79,20 EUR.

Rok za sprejem ponudbe je 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Prijava se odda na priloženem obrazcu v sprejemni pisarni Občine Jesenice, pisno na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Upoštevane bodo vse prijave, dostavljene na sedež Občine Jesenice do izteka 20- dnevnega roka od objave predmetne namere, prijave, ki bodo v navedenem roku prispele pisno na naslov ali na elektronski naslov Občine Jesenice oz. bodo oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko najkasneje zadnji dan poteka roka objave namere.    

V primeru izraženega interesa več ponudnikov bodo opravljena pogajanja o ceni in drugih pogojih pravnega posla in bo prodajna pogodba sklenjena z najugodnejšim ponudnikom.

Prodajna pogodba bo sklenjena po poteku roka najmanj 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Kupnina mora biti plačana v roku 30 dni od izdaje računa, rok za plačilo celotne kupnine je bistvena sestavina pogodbe. Poleg kupnine je kupec zavezan plačati tudi stroške davka na promet nepremičnin, strošek notarske overitve podpisa prodajalca ter stroške vpisa v zemljiško knjigo v njegovo korist.

Kontaktna oseba za dodatne informacije o predmetu razpolaganja je Gaja Potočnik, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 045 869 298.

Organizator si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

   OBČINA JESENICE
   ŽUPAN
Blaž Račič

Občina Jesenice je v začetku leta 2018 pristopila k Dogovoru za razvoj gorenjske regije, kamor se je uvrstil projekt Poslovna cona Jesenice, širitev: rekonstrukcija prometne infrastrukture. Dne 04.04.2019 je SVRK izdal Odločitev o podpori s katero je postal projekt upravičen do prispevka v višini 349.055,71 eur in sicer:

  • podpora Evropske unije 244.338,99 eur (70%)
  • nacionalni javni prispevek iz državnega proračuna 104.716,72 eur (30%)

Skupna vrednost sofinanciranega dela projekta je 525.590,09 eur, poleg tega bo občina sočasno izvedla tudi obnovo vodovoda in uredila odvodnjavanje, kar bo financirala iz lastnih sredstev in prihodkov najemnin.

OBVESTILO O IZVEDBI AKCIJE  »NAJLEPŠE CVETLIČNE ZASADITVE V OBČINI JESENICE« ZA LETO 2019

Vabimo vse občanke in občane, ljubitelje cvetja, da se pridružite akciji »Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice v letu 2019«.

Ocenjevale se bodo naslednje kategorije:

  • hišni balkoni,
  • balkoni v večstanovanjskih stavbah,
  • cvetlični vrtovi,
  • nageljni in
  • okolice poslovnih objektov (terase gostinskih objektov, izložbe, ipd.).

Pri izboru se bo upoštevala izvirnost, barvna usklajenost, izvirnost ureditve ter celoten vtis.

Predlogi se bodo zbirali v posamezni krajevni skupnosti, občani pa lahko svoje predloge sporočite tudi po elektronski  pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in sicer najkasneje do 23.08.2019. Zaželeno je, da predlogu priložite tudi fotografijo vaše cvetlične zasaditve.

Občina Jesenice bo najlepše zasaditve predstavila na zaključni prireditvi, ki bo predvidoma v mesecu septembru 2019, ter lastnikom podarila praktične nagrade.

Vabimo vas, da z ocvetličenjem svojih bivalnih oz. poslovnih enot prispevate k še lepši podobi Jesenic.

 

Občina Jesenice, Oddelek za gospodarstvo

Jesenice, 24. maj – Na včerajšnji 5. redni seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetniki in svetnice obravnavali 20 točk. Med drugim so sprejeli tri odloke v drugi obravnavi, plan graditve in vzdrževanja občinskih cest v obdobju od leta 2019 do leta 2022, seznanili pa so se tudi z nekaj poročili za preteklo leto.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je za otroke 4. razredov osnovnih šol in za starejše skupine otrok iz vrtcev v občini Jesenice izvedel izobraževalno nagradno igro »Bistro glavo varuje čelada« ter nagradno igro »Varni v prometu«. Poudarek je na uporabi zaščitnih kolesarskih čelad in na obvezni opremi za kolo (zvonec, luči, svetleči odbojniki, brezhibne zavore ipd.). Otroci na tekmovanju sodelujejo s svojimi risbicami. Najboljšim avtorjem risbic smo podarili kolesarske čelade in druge praktične nagrade.

V okviru Parade učenja, ki je bila v mesecu maju 2019 v Kolpernu na Stari Savi na Jesenicah, je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu svojo dejavnost predstavil s poligonom, ki ga je bilo potrebno prečkati z alko očali, razdeljeval je odsevne trakove in odsevne obeske, najmlajši pa so prejeli tudi odsevne igračke. Na prireditvi je kot podizvajalec sodeloval tudi AMZS z simulatorjem vožnje »motor«.

V fotogaleriji objavljamo fotografije nagrajenih risb in nagrajencev.

0. Sklic 5. seje Občinskega sveta sklica 2018 - 2022
1. Potrditev besedila zapisnika 4. redne seje Občinskega sveta občine Jesenice, ki je bila 25. 4. 2019
2. Predlog Odloka o ustanovitvi javnega lekarniškega zavoda Gorenjske lekarne – DRUGA OBRAVNAVA
3. Predlog Odloka o ustanovitvi Sveta ustanoviteljic javnega lekarniškega zavoda Gorenjske lekarne – DRUGA OBRAVNAVA
4. Predlog Odloka o spremembah odloka o ustanovitvi JEKO, javnega komunalnega podjetja, d.o.o., Jesenice – DRUGA OBRAVNAVA
5. Predlog Sklepa o prenehanju statusa grajenega javnega dobra lokalnega pomena – nepremičnine s parc. št. 410/9, 410/11, 410/14 in 410/22 k.o. 2172 Hrušica
6. Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 5. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2019
7. Predlog Plana graditve in vzdrževanja občinskih cest v obdobju od leta 2019 do leta 2022
8. Volitve in imenovanja:
9. Poročila:
10. Programi:
11. Vprašanja in pobude

V Planini pod Golico se nadaljujejo majske prireditve, pohodi in drugi dogodki ob prazniku narcis oziroma ključavnic, kot jim pravijo domačini. V soboto, 18. maja, so člani Turističnega društva Golica organizirali prireditev Miss narcis, daleč naokoli najbolj znano prireditev z več kot polstoletno tradicijo. V prvem delu programa so najprej nastopili Kranjski furmani, čarodej Toni, otroška folklorna skupina Moravški mački in lilije ter humorist, poštar Peška. Največja pozornost je seveda v nadaljevanju veljala izboru za najlepšo med narcisami.

Pogum za osvojitev tega naziva je letos zbralo sedem sobotnih obiskovalk Planine pod Golico. Med kriteriji ni bila le lepota, simpatičnost in podobno, temveč so morale kandidatke pokazati nekaj ročnih spretnosti, med drugim stepanje jajčnih beljakov in izdelavo narcise iz balonov. Po oceni žirije in kasneje glasovih obiskovalcev je naslov Miss narcis osvojila 24-letna Monika Tomažin iz Radovljice. Prva spremljevalka je bila Polona Šlegel iz Zaloš pri Podnartu, druga pa Špela Dolenc Rakovec iz Radovljice.

Občina Jesenice objavlja javni razpis za prosto strokovno tehnično delovno mesto za nedoločen čas STROKOVNI SODELAVEC ZA KS.

Uporabne povezave