Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Ta teden je Občina Jesenice začela z obnovo vodovoda na Cesti Slavka Likoviča na Slovenskem Javorniku, skupaj z obnovo hišnih priključkov za 7 objektov ob trasi. Poleg vodovoda bo Občina obnovila tudi cestno razsvetljavo, hkrati pa bo podjetje Elektro Gorenjska obnovilo elektro kabelsko kanalizacijo. Glavnina del bo potekala na odseku od Ulice Srečka Kosovela 12 do Ceste Slavka Likoviča 3 in naprej po Cesti Slavka Likoviča od hišne številke 3 do hišne številke 6 ter se zaključila na zelenici za objektom Savska cesta 4, kjer se novi odsek vodovoda priključuje na obstoječi vodovod. Pogodbena vrednost investicije znaša dobrih 90.000 € z DDV, ki jih bo Občina Jesenice v celoti zagotovila s svojega proračuna. Dela bodo dokončana najkasneje do 15. decembra 2020.

Uporabnike kolesarskega sistema Gorenjska.bike obveščamo, da bo kolesarski sistem na Jesenicah, od ponedeljka 2.11.2020 do nadaljnjega, zaprt.

Izposoja in vračilo koles ne bo mogoča v kolesarnicah na območju občine Jesenice:

  1. Jesenice - Postaja Hrušica
  2. Jesenice - Postaja Plavž
  3. Jesenice - Postaja TIC Jesenice
  4. Jesenice - Postaja Občina Jesenice
  5. Jesenice - Postaja Slovenski Javornik
  6. Jesenice - Postaja Blejska Dobrava

Kolesarski sistem bo predvidoma odprt spet pomladi 2021

V naslednjih dneh bodo predstavniki Medobčinskega inšpektorata in redarstva Jesenice (MIR Jesenice) ter jeseniške policije poostrili nadzor nad prehajanjem mej občin ter upoštevanjem ostalih vladnih ukrepov na javnih površinah (uporaba mask, združevanje večjega števila ljudi, fizična distanca …). Posebno pozornost bodo namenili izletniškim točkam in priljubljenim lokacijam, kjer se v prihodnjih dneh in ob lepem vremenu običajno pričakuje večje število ljudi.

''Občanom svetujemo, da se, glede na večjo rast okužb na Jesenicah, v prihodnjih dneh, kar se le da, zadržujejo doma, v krogu članov svojega gospodinjstva. Še posebej pa naj se izogibajo mest, kjer je pričakovati večje število ljudi in na ta način bistveno zmanjšajo možnost okužbe'',

svetujejo predstavniki MIR Jesenice.

Uporabne povezave