Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

V prvi polovici meseca julija bo izvajalec del, podjetje VGP d.d., pričel z izgradnjo komunalne infrastrukture v naselju Lipce. Dela se bodo predvidoma izvajala do konca decembra 2020. Poleg izgradnje kanalizacije za odpadno vodo, s katero bo omogočena priključitev na javno kanalizacijsko omrežje za objekte v naselju Lipce, bo zgrajen tudi povezovalni kanal z razbremenilnikom in cevnim zadrževalnim bazenom, preko katerega bodo na čistilno napravo Jesenice speljane odpadne vode z Blejske Dobrave.

Predvidena je torej izgradnja kanalizacije (s črpališčem, tlačnim vodom, NN elektro priključkom, razbremenilnikom in zadrževalnim bazenom), delna obnova vodovoda, obnova cestišča z izgradnjo dveh ponikovalnih vrtin za odvajanje meteornih vod, obnova cestne razsvetljave in rekonstrukcija križišča h kampu Perun, ki se bo izvedla najprej.

Na omenjenem območju so v času trajanja del predvidene delne in popolne zapore cestišča. Izvajalec gradbenih del bo zagotavljal peš dostop do stanovanjskih objektov, in, v kolikor bo to mogoče, tudi dostop z avtomobilom. V času gradnje bo moten oziroma onemogočen promet na obravnavanem območju. Za razumevanje in za upoštevanje prometne ter ostale signalizacije na gradbišču se že vnaprej zahvaljujemo.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na tel. št. 04 5869 222 (kontaktna oseba Andrej Babič) ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in vsi, starejši od 65 let, bodo lahko medkrajevni potniški promet s 1. julijem 2020 koristili brezplačno. Vlogo za vozovnico bodo lahko oddali na prodajnih mestih ali po pošti.

Okoli sto planincev se je 25. junija, na praznik dneva državnosti, udeležilo enajstega pohoda na Golico v organizaciji Občine Jesenice in izvedbi Planinskega društva Jesenice. Ves čas poti do koče na Golici jih je spremljajo deževno vreme, nekaj najbolj vztrajnih se je povzelo tudi na vrh Golice. Med udeleženci je bilo veliko najbolj zvestih ljubiteljev prazničnega pohoda, ki ne zamudijo skoraj nobenega. Med njimi člani pohodniške skupine Društva upokojencev Jesenice in pohodniške skupine Makedonskega kulturnega društva Ilinden Jesenice. V koči sta udeležencem priznanje za uspešen vzpon in čestitke ob prazniku izrekla predstavnica Občine Jesenice Petra Dečman in predsednik Planinskega društva Jesenice Vlado Hlede. Pohodnike so spremljali tudi člani Društva Gorske reševalne službe Jesenice in bili v pripravljenosti, če bi kdo potreboval pomoč. Nastop Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora pred kočo so organizatorji zaradi dežja morali odpovedati.

Uporabne povezave