Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

V cepilnem centru Zdravstvenega doma Jesenice, poleg cepljenja proti Covid-19, začenjajo tudi s cepljenjem proti sezonski gripi.

Jesenice, 25. oktober – Občina Jesenice se bo s podporo Stranke Alenke Bratušek ponovno potegovala za podelitev statusa mestne občine. V poslanski skupini SAB bodo k predlogu Zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij, ki bo jutri obravnavan na odboru za notranje zadeve, vložili dopolnilo za podelitev statusa mestne občine občini Jesenice.

Občinski svet občine Jesenice se je danes sestal na svoji 21. redni seji. Na tokratnem dnevnem redu je bilo 16 točk, med drugim sta bila v prvi obravnavi sprejeta proračuna občine Jesenice za leto 2022 in 2023 s podanimi pripombami.

Obeležujemo rožnati oktober - mesec boja proti raku dojk, ko bodo tudi na Jesenicah posamezne ustanove v sodelovanju s Slovenskim združenjem za boj proti raku dojk Europa Donna pripravile več aktivnosti. Pred dnevi so v prostorih Ljudske univerze Jesenice v sodelovanju z Združenjem Europa Donna organizirali delavnico limfedema, na kateri so predstavili limfni sistem in vaje samopovijanja, še posebej za tiste, ki so prebolele raka za dojki. Zdravstveno vzgojni center ZD Jesenice bo pripravil stojnice, na katerih bo potekala predstavitev preventivnih programov proti raku in demonstracija samopregledovanja dojk. V ZD Jesenice bo stojnica 8. in 20. oktobra, od 9. do 12. ure. Pripravili bodo tudi predavanje Rožnata delavnica za zdravje dojk, ki bo 13. oktobra popoldne potekalo po aplikaciji Zoom (prijava je možna na FB strani Zdravstveno vzgojnega centra Jesenice). Stojnico, kjer vam bodo predstavili pomen in način zgodnjega odkrivanja raka dojke, bodo v četrtek, 7. oktobra, ob 11. uri pripravili tudi v Splošni bolnišnici Jesenice (pritličje stavbe B). Z izborom literature bo rožnati oktober počastila tudi Občinska knjižnica Jesenice, v jeseniški gimnaziji ter Srednji šoli Jesenice pa bodo pripravili predavanje za dijake in dijakinje.
Ob sprehodu ali vožnji skozi občino boste lahko opazili okrašena drevesa in rožnate pentlje, na rožnati oktober pa vas bo spomnila tudi rožnata osvetlitev Gimnazije Jesenice, ki bo tako osvetljena do konca tega tedna.

Informacija s 14. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava, ki je bila v četrtek, 30. 9. 2021, ob 19.30, v pisarni KS Blejska Dobrava.

Zdravje je naše največje bogastvo, z zdravim načinom življenja pa je treba začeti že zgodaj. Tega se zavedamo tudi na Občini Jesenice, zato smo si skupaj z Zavodom za šport Jesenice in Športno zvezo Jesenice ter jeseniškimi šolami zadali cilj večje krepitve zdravja in večjega športnega udejstvovanja že pri naših najmlajših. Da bomo temu cilju sledili, bo v šolskem letu v okviru šol ter v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice in Športno zvezo Jesenice 2021/2022 izvedenih kar nekaj aktivnosti, začenši z nedavno minulim dogodkom ob slovenskem dnevu športa, ki smo ga priredili na Trgu Toneta Čufarja. Ena od aktivnosti je tudi informator o športnih programih v občini Jesenice v letu 2021/2022, ki ga je Občina Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice in Športno zvezo Jesenice pripravila v želji, da bi otroci oziroma mladostniki ter njihovi starši v njem našli vse potrebne informacije o posameznih športnih programih, ki jih izvajajo jeseniška športna društva in klubi v šolskem letu 2021/2022 ter se jim zainteresirani otroci in mladostniki od 3. do 15. leta lahko še priključijo.

Pogostejše udejstvovanje pri športno–gibalnih aktivnostih in bolj aktivno preživljanje prostega časa sta pomembna dejavnika, ki dolgoročno vplivata na boljši razvoj in zdravje otrok in mladostnikov, številni pozitivni učinki pa vplivajo na te posameznike tudi kasneje v odraslih letih. Starši in otroci bodo informator prejeli neposredno prek šol in vrtca, objavljamo pa ga tudi v priponki pod prispevkom. Verjamemo, da bodo otroci v informatorju našli kakšno športno aktivnost, ki jim bo zanimiva, želimo pa jim, da bi v njej predvsem uživali, stkali kakšno prijateljstvo in se imeli lepo.

V prostorih Fakultete za zdravstvo Angele Boškin na Jesenicah se je danes začel študij za več kot 340 študentov.

Uporabne povezave