Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Na območju zajetja Peričnik je več vodnih virov, ki se stekajo v tri objekte, imenovane Zajetje 1 oziroma Marijino zajetje, Zajetje 2 in Zbirno zajetje. Vodni viri občasno zakalijo, posledica pa je zasledena motnost vode in s tem potrebno prekuhavanje. Da bi zmanjšali pogostost potrebnega prekuhavanja, bo jutri, 18. 11., na območju omenjenih zajetij montirana oprema za nadzor motne vode in vzpostavljen daljinski nadzor objektov zajetja Peričnik. Oprema bo v primeru povišanih meritev motnosti vode le-to, namesto v cevovod, preusmerila v reko oziroma izpust, s tem pa v določeni meri zmanjšala pogostost potrebnega prekuhavanja.
Zaradi vgradnje in montaže regulacijske opreme bo tako jutri na območju Mejnega platoja Hrušica, območij Hrušice, Podmežakle in Jesenic do vključno Tomšičeve ulice (velja za vse ulice in naselja do Slovenskega Javornika) lahko motena oziroma prekinjena dobava pitne vode.

V preteklih dneh so Jeseničani v svoje poštne predalnike prejeli položnice podjetja Enos OTE za plačilo stroškov ogrevanja za mesec oktober, ki so v primerjavi s položnicami za lanski oktober bistveno višje. O predvidenem povišanju smo občane želeli obvestiti in jih nanj pripraviti že s predhodno objavljenima člankoma v Jeseniških novicah (JN št. 18/2021 in JN št. 19/2021), zavedamo pa se, da je zvišanje cene še vedno marsikoga presenetilo, kar je razvidno iz odziva, ki ga s strani občanov prejemamo na Občini in tudi v podjetju Enos OTE.

Uporabne povezave