Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Informacija s 15. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava ki je bila v torek, 21. 12. 2021, ob 19.00, v pisarni KS Blejska Dobrava.

Obiskovalce Tržnice Jesenice obveščamo, da bo zaradi praznikov tržnica izjemoma odprta v petek, 24. 12. 2021 (namesto sobote, 25. 12.), in v petek, 31. 12. 2021 (namesto sobote, 1. 1. 2022).

 

Prejel sem zahtevo za sklic izredne seje Občinskega sveta Občine Jesenice glede visokih cen ogrevanja ter glede obdelave in odlaganja odpadkov na odlagališču Mala Mežakla. Predlagatelja sklica izredne seje sta svetniški skupini Levica in SD in jo je podpisalo 13 članic in članov Občinskega sveta (prejeti predlog je objavljen v priponki pod objavo).

Nove spodbude Eko sklada za naložbe URE in OVE v gospodarstvu, za pnevmatike višjega energijskega razreda pri tovornih vozilih in avtobusih ter občinam za nakup vozil za prevoz potnikov in šolarjev.

V začetku decembra je župan občine Jesenice Blaž Račič s strani občanke prejel Zahtevo občanov po takojšnjem znižanju cen ogrevanja in toplovoda (skupaj s 1136 zbranimi podpisi občanov). V prejetem dokumentu, ki ga objavljamo v priponki pod objavo, so navedene zahteve, predlogi in vprašanja, naslovljena na organe Občine Jesenice (Župan, Občinski svet, Nadzorni odbor) in na podjetji Enos, d.d. ter Enos OTE, d.o.o.. V nadaljevanju podajamo odgovore po posameznih sklopih, skladno z zastavljenimi vprašanji v pobudi. Odgovore smo pridobili tudi od podjetij Enos, d.d. in Enos OTE, d.o.o. (koncesionar za izvajanje javne službe distribucije toplote).

Od ponedeljka, 13. decembra, do četrtka, 16. decembra, bo zaradi gradnje plinovodnega omrežja zaprta državna cesta R-2 na območju Koroške Bele. Prekop državne ceste bo potekal približno 100 metrov pred bencinsko črpalko (iz smeri Jesenic), V tem času promet z Jesenic v smeri Žirovnice in obratno ne bo možen, obvoz za avtobusni promet bo potekal po občinski cesti na Koroški Beli z navezavo na državno cesto R-2, medtem ko je za osebna vozila in tovorni promet obvoz predviden po avtocesti.

Investitor projekta je podjetje Plinovodi d.o.o., dovoljenje za zaporo pa je izdala Direkcija RS za infrastrukturo.

Kranj, 9. november 2021 – Na svoji 16. seji v tem mandatu in četrti v letu 2021 so se sestali župani gorenjske regije. Na seji, ki se jo je v imenu Občine Jesenice in v odsotnosti župana Blaža Račiča udeležil podžupan Miha Rezar, so župani potrdili program dela Regionalne razvojne agencije Gorenjske za leto 2022, se seznanili z  izhodišči programa izvajanja evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027 ter med drugim obravnavali ključne regijske tematike, ki bodo izpostavljene tudi v okviru obiska Vlade Republike Slovenije na Gorenjskem.

Jesenice, 9. december – Občinski svet občine Jesenice se je danes sestal na svoji 22. redni seji. Svetniki in svetniki so na njej med drugim sprejeli proračuna Občine Jesenice za naslednji dve leti.

Uporabne povezave