Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Pred časom je župan občine Jesenice Blaž Račič na Jesenice povabil predstavnike političnih strank na državnem nivoju, in sicer z namenom, da jim ob vse glasnejšem govoru o potencialni selitvi splošne bolnišnične dejavnosti z Jesenic predstavi nujnost ohranitve omenjene dejavnosti na Jesenicah.
Danes je tako v svojem kabinetu gostil predsednika stranke SLS Marjana Podobnika in predsednika lokalnega odbora SLS Marka Zupančiča. Župan Blaž Račič je na srečanju predstavil ključne argumente, ki govorijo v prid ohranitvi splošne bolnišnice na Jesenicah, ter gostu v seznanitev izročil tudi v ta namen izdelan elaborat.

Občina Jesenice bo tudi letos sodelovala pri mednarodnem projektu »Ura za Zemljo« in za eno uro izklopila javno razsvetljavo na javnem parkirišču pred stavbo Občine Jesenice.

Jesenice, 26. marec – Občinski svet občine Jesenice se je včeraj sestal na svoji 17. redni seji. Na seji, ki je trajala kar 6 ur, so svetniki in svetnice med drugim potrdili predlog Zaključnega računa proračuna občine Jesenice za leto 2020, podali pozitivno mnenje k imenovanju dr. Karmen Arko za direktorico Doma upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice ter soglasje k imenovanju Veronike Osredkar za direktorico Občinske knjižnice Jesenice. Potrdili so tudi začetek izvedbe participativnega proračuna Občine Jesenice v obdobju 2021–2023. Sprememba cene obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov na seji ni bila sprejeta.

Občina Jesenice je za dopolnitev projekta Poslovna cona Jesenice - širitev: rekonstrukcija prometne infrastukture prejela 873.000 evrov sofinanciranja s strani Evropske unije in države Republike Slovenije. Celoten projekt, vreden 1.070.115,28 €, obsega obnovo Ceste Franceta Prešerna od križišča s cesto Spodnji Plavž do uvoza v območje Gradis.

Zavod za šport Jesenice, organizator tradicionalnega Jožefovega sejma na Jesenicah, obvešča, da bo sejem organiziran tudi letos. Potekal bo od jutri, 19. 3., do nedelje, 21. 3., vsak dan od 7. do 19. ure, na Stari Savi. Na voljo vam bodo različni ponudniki na stojnicah, zaradi covid razmer pa letos ne bo organiziran spremljevalni program, vključno z glasbo in zabaviščnim parkom. Obiskovalce vljudno prosimo za upoštevanje ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Občina Jesenice bo z začetkom aprila začela z izgradnjo komunalne infrastrukture v naselju KS Sava. Izvajalec, Vodnogospodarsko podjetje d.d., mora dela dokončati najkasneje v roku 6 mesecev.

Investicijski projekt, ki bo omogočil nadgradnjo dejavnosti primarne zdravstvene oskrbe na Jesenicah, se lahko prične. Danes, 2. marca, so predstavniki Občine Jesenice, Zdravstvenega doma Jesenice in Ministrstva za obrambo RS namreč opravili primopredajo prostorov na naslovu Titova 78/a, ki se nahaja ob Zdravstvenem domu Jesenice. Objekt je bil do sedaj delno v lasti Občine Jesenice, delno pa Ministrstva za obrambo RS. V spodnji etaži se nahajajo tudi garaže za vozila nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Jesenice. Občina Jesenice si je vse od leta 2009 borila, da bi država svoj del brezplačno prenesla na lokalno skupnost in s tem omogočila razvoj zdravstvene dejavnosti v tem objektu, kar se je v lanskem letu s sklepom Vlade RS tudi zgodilo.

Uporabne povezave