Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Spoštovani občanke in občani,

ob 30. obletnici samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije vam iskreno čestitamo. Preživite lep praznik. 

Župan Blaž Račič s člani občinskega sveta, predsedniki krajevnih skupnosti in sodelavci občinske uprave

Občina Jesenice je danes premierno predstavila novo podobo destinacijske znamke Jesenice, s katero se želi kot destinacija na stičišču Julijskih Alp in Karavank še močneje postaviti na turističnem zemljevidu Slovenije ter okrepiti svojo prepoznavnost kot navdihujoča gorska destinacija.

Občina Jesenice vse občanke in občane občine Jesenice, ljubitelje cvetja, vabi, da se pridružijo vsakoletni akciji »Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice v letu 2021«.

 

Ocenjevale se bodo naslednje kategorije:

  • cvetlične zasaditve na balkonih,
  • cvetlični vrtovi,
  • nageljni
  • okolice poslovnih objektov (terase gostinskih objektov, izložbe, ipd.) in
  • zelenjavne zasaditve.

 

Pri izboru bo komisija upoštevala vzdrževanje, barvno usklajenost, izvirnost ureditve ter celoten vtis. Predlogi se bodo zbirali v posamezni krajevni skupnosti, občani pa lahko svoje predloge sporočijo tudi po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in sicer najkasneje do 31. 8. 2021. Predlogu je treba priložiti tudi fotografijo cvetlične oziroma zelenjavne zasaditve. Občina Jesenice bo najlepše zasaditve predstavila na jesenski zaključni prireditvi, kjer bo lastnikom podarila praktične nagrade.

 

Vljudno vabljeni, da z ocvetličenjem svojih bivalnih oz. poslovnih enot prispevate k še lepši podobi Jesenic!

MESTO. KULTURA. DOŽIVETJE!

Zgodovinska mesta Brežice, Celje, Idrija, Jesenice, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk

so na novinarski konferenci v Škofji Loki predstavili

KULTURNO-GASTRONOMSKI ABONMA »POLNA ŽLICA KULTURE« 2021/2022.

Obiskujte gledališča in likovna razstavišča, privoščite si koncerte in literarne večere. Uživajte v razkošni izbiri, s katero letos obeležujemo 20-letnico Združenja zgodovinskih mest Slovenije. Praznujmo skupaj!

Jesenice, 17. junij – Občinski svet občine Jesenice se je danes sestal na svoji 19. redni seji. Med drugim so svetniki sprejeli predlog rebalansa proračuna Občine Jesenice za leto 2021, derazglasili propadajoči Hotel Pošta kot kulturni spomenik lokalnega pomena in potrdili spremembo cene obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov.

Občina Jesenice obvešča, da se z jutrišnjim dnem ponovno vzpostavljajo uradne ure občinske uprave Občine Jesenice, vključno s krajevnimi skupnostmi in TIC Jesenice, ter uradne ure Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica (MIR Jesenice), ki so bile začasno ukinjene zaradi razglašene epidemije Covid-19. Stranke vljudno naprošamo, naj za urejanje zadev prioritetno uporabljajo elektronsko pošto ali telefon, za osebne stike z zaposlenimi pa se morajo za termin še vedno predhodno dogovoriti. V primeru dogovorjenega osebnega sestanka pri tem še vedno veljajo ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa, kot sta uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok.

V soboto, 5. junija,  je na prireditvenem prostoru na Stari Savi  Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Jesenice organiziral Mini kulturno mavrico Jesenic. Tokrat je tradicionalna prireditev, na kateri kulturna društva s plesi, glasbo in petjem predstavljajo multikulturno in večnacionalno mesto, potekala v manjšem obsegu, vendar z bogatim in raznolikim programom. Najprej so vsi udeleženci v sprevodu krenili do Čufarjevega trga, kjer je se je vsaka predstavila s krajšim programom.

Na osrednji prireditvi na Stari Savi so po pozdravnih besedah župana Občine Jesenice Blaža Račiča v programu sodelovali: folklorna skupina Kulturno-športnega društva Bošnjakov Biser Jesenice, folklorna skupina Juliana Kulturno-športnega društva Hrušica, kvintet pevcev Vintgar z Blejske Dobrave skupina ljudskih pevcev Suhe Hruške Kulturnega društva Javornik-Jesenice in Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora. Gostje prireditve so bili letos člani folklorne skupine Kulturno-umetniškega društva Rudi Jedretič iz Ribnega in člani Tamburaške skupine Bisernica iz Reteč.

Zaradi znanih razmer je bilo na letošnji Kulturni mavrici manj obiskovalcev kot običajno, prav tako niso pripravili stojnic s kulinaričnimi dobrotami.

Izgradnja 2. faze Poslovne cone Jesenice se počasi zaključuje. Zaradi asfaltiranja površin pa bo od jutri do vključno 13. junija popolnoma zaprta dovozna cesta LC652331 (od križišča pri GARS Jesenice mimo Hidrie in Elektrod Jesenice), obvoz bo potekal preko glavnega vhoda.
Izvajalec bo v največji možni meri zagotavljal nemoten dostop do objektov, že vnaprej pa se zahvaljuje za potrpežljivost in razumevanje.

Uporabne povezave