Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

DOPIS Z DNE 21. 2. 2022: Glede na sprostitev vladnih ukrepov za omejevanje covid-19 izpolnjevanje PCT pogoja ni več pogoj za udeležbo na zboru občanov. Obvezna je uporaba zaščitne maske. Občane prosimo, da zaradi vodenja evidence prisotnosti na zbor občanov pridejo vsaj pol ure pred začetkom in imajo s seboj veljaven osebni dokument.

 

DOPIS Z DNE 25. 2. 2022: Javnost obveščamo, da bo zaradi županove okužbe s koronavirusom zbor občanov na temo povišanja cen daljinskega ogrevanja, sklican 1. marca 2022, prestavljen. Nov termin zbora občanov je ponedeljek, 14. marec 2022, ob 17.00 (Kino Železar).

 

V zadnjem obdobju je na evropskih trgih prišlo do enormnih podražitev energentov. Cene zemeljskega plina so se denimo v preteklem letu na borzi povišale tudi za 500 %. Posledično so se cene zemeljskega plina podražile tudi v Sloveniji, s tem pa se je podražilo tudi daljinsko ogrevanje v občini Jesenice. Hkrati se napovedujejo izdatne podražitve tudi drugih energentov. Nekateri občani so se zaradi dviga položnic ogrevanja že znašli v stiski. Z namenom ublažitve negativnih posledic pričujočih podražitev so bile že izvedene določene aktivnosti, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Dne 3. 2. 2022 je bila s strani Civilne iniciative – Za Jesenice in boljši jutri županu občine Jesenice predana zahteva za sklic zbora občanov, s priloženimi podpisi 1.516 občanov. Zahtevi za zbor občanov so bile priložene posamezne zahteve, opredeljene v 10 točkah. V nadaljevanju podajamo pojasnila po posameznih točkah.

Uporabne povezave