Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Iz javnega komunalnega podjetja JEKO, d.o.o. obveščajo občane Jesenic, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Peričnik, da je dne 30.9.2022 zaradi obilnih padavin voda motna in jo je potrebno pred uporabo v prehranske namene preventivno prekuhavati na območju Mejnega platoja, Hrušice, Podkočne, Podmežakle in Jesenic, vključujoč Ceste T. Tomšiča (velja za vse ulice in naselja do Slovenskega Javornika).

Upravljavec javnega vodovoda JEKO Jesenice obvešča občane, da bo danes, 29.09.2022 zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju, motena oziroma prekinjena dobava pitne vode na C. Toneta Tomšiča, C. Bratov Stražišar, Razgledni poti, Trgu Toneta Čufarja, Aljaževi ulici, Ul. Viktorja Kejžarja, Delavski ulici, Ul. Bratov Rupar, Industrijski ulici, C. Železarjev, Ul. Cankarjevega Bataljona, Ul. Franca Benedičiča, Ul. Gustla Štravsa, Gregorčičevi ulici in Cesti v Rovte.

Okvara bo odpravljena v čim krajšem možnem času.

Priporočamo, da pred ponovno uporabo spirate hišno vodovodno omrežje.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

8. septembra se je začel Nacionalni mesec skupnega branja 2022 (NMSB 2022), ki je letos v znamenju gibanja, trajal pa bo do 9. oktobra. Tudi letos se mu, kot imetnica certifikata Branju prijazna občina, pridružuje tudi Občina Jesenice.

Danes praznujemo dan slovenskega športa, ki je bil kot državni praznik na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije uveden leta 2020. S programom ga bomo obeležili tudi na Jesenicah, in sicer od 17. ure naprej na Trgu Toneta Čufarja - v organizaciji Zavoda za šport Jesenice in OKS-ZŠZ regijske pisarne Jesenice vas poleg nastopa Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora in predstavitve jeseniških športnih društev in klubov čaka še marsikaj zanimivega.
Vsem profesionalnim in neprofesionalnim športnikom, športnim delavcem ter športnikom po duši pa iskreno čestitamo ob državnem prazniku.

Občina Jesenice po letos končani prvi fazi izgradnje komunalne infrastrukture v naselju KS Sava nadaljuje še z drugo fazo – obnovo dveh najbolj dotrajanih cest na Jesenicah, Delavske in Kejžarjeve ulice. Prvi korak je izbira izvajalca, javni razpis je že objavljen.

Otroke iz Vrtca Jesenice – enote Julke Pibernik so ob vrnitvi v vrtčevske igralnice po poletnih počitnicah pričakali obnovljeni in energetsko učinkovitejši prostori. Po lanskoletni, 1,14 milijona evrov vredni energetski sanaciji Vrtca Jesenice – enote Angelce Ocepek (ob OŠ Toneta Čufarja) se je v zadnjih počitniških dneh namreč uradno zaključila tudi energetska sanacija enote Julke Pibernik (ob OŠ Prežihovega Voranca).

Prvi šolski dan je pomemben dan za vse naše šolarje in dijake, še posebej pomemben in svečan je ta dan za prvošolce, ki sploh prvič vstopajo v šolo.

Uporabne povezave