Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Destinacijska znamka Jesenice (Visit Jesenice) je od leta 2021 odeta v novo podobo, s katero se želijo Jesenice kot destinacija na stičišču Julijskih Alp in Karavank še močneje postaviti na turističnem zemljevidu Slovenije ter okrepiti svojo prepoznavnost kot navdihujoča gorska destinacija.

V osmih gorenjskih občinah v teh dneh pričenjajo z obratovalno sezono sistema izposoje koles Gorenjska.bike. V enotnem sistemu Gorenjska.bike, ki deluje v občinah Cerklje na Gorenjskem, Jesenice, Kranj, Naklo, Radovljica, Škofja Loka, Tržič in Bled, bo na 59 postajah na voljo 351 koles. Na Jesenicah svojo novo sezono kolesarski sistem s šestimi postajami pričenja jutri.

Kljub slabi vremenski napovedi nam je v KS Plavž uspelo v soboto, 15.4.2023 izvesti čistilno akcijo.

Lokalna akcijska skupina Zgornja Gorenjska - BOJA je bila ustanovljena s skupnim ciljem uresničevanja lokalnih razvojnih potreb in doseganja zastavljenih ciljev, ki jih bomo opredeli v strategiji lokalnega razvoja. Cilj strategije razvoja je, da se oblikujejo taki ukrepi, ki bodo dejansko izboljšali življenje lokalnega prebivalstva.

Slovenska vojska se pripravlja na izvedbo mednarodne vojaške vaje Zvezda Triglava 2023, ki bo potekala od 15. maja do 2. junija na območju Bohinjske Bele, Mačkovca, Soriške planine, Ljubelja in tudi Golice.

Soteska Vintgar je po zimskem premoru ponovno odprla svoja vrata in marsikateri obiskovalec se bo odločil za obisk soteske s strani Blejske Dobrave. S podjetja Energetika ŽJ d.o.o. zato sporočajo, da so prejšnji teden pričeli z vzdrževalnimi deli na mostu v Vintgarju. V sklopu vzdrževalnih del bo zamenjana lesena povozna površina, kovinski del mostu ter ograja pa bosta peskana in novo finalno opleskana. Dela bodo predvidoma trajala do 10. 5. 2023, v tem času pa bo most popolnoma neprevozen in neprehoden, kar je tudi vidno označeno, zadrževanje na območju gradbišča pa je prepovedano.

Kot so sporočili iz Finančne uprave RS, Finančnega urada Kranj, se dokončno zapira dislocirana enota Jesenice, sektor za davke, ki se je nahajal na Spodnjem Plavžu.

Občina Jesenice bo tudi letos v času cvetenja narcis, torej meseca maja, ponovno uveljavila drugačen režim dostopa oziroma umirjanja prometa v vaseh pod Golico.

V nedeljo, 16. aprila, veliko noč obeležujejo pripadniki pravoslavne cerkve. Vsem praznujočim občanom občine Jesenice v imenu župana mag. Petra Bohinca želimo lepe velikonočne praznike.

Občinski svet Občine Jesenice se je včeraj sestal na svoji 4. redni seji.

Na območju krajevne skupnosti Hrušica še vedno poteka največja investicija v občini Jesenice, tj. gradnja druge cevi avtocestnega predora Karavanke. Na območju platoja Karavanke se nadaljuje z deli na portalni zgradbi, v samem predoru pa izvajalec, podjetje Cengiz Insaat, nadaljuje z izkopom in osnovno podgradnjo. Trenutno je izveden izkop v dolžini 2.494 m, kar je 72 % celotne dolžine. Dela izkopa trenutno potekajo v zelo zahtevnih razmerah heterogene hribine z nizko samonosilnostjo (meljevci, peščenjaki, skrilavi glinavci) z vložki blokov apnenca in konglomerata. Dela potekajo v okviru predloženega terminskega plana. Do državne meje naj bi predvidoma prišli do konca leta (odvisno od zatečenih geoloških razmer v nadaljevanju). Hkrati se v predoru izvajajo temelji notranje obloge, talni obok iz litega betona in notranja obloga predora. Zgrajen je že tudi avtocestni most M1, ki bo povsem dokončan skupaj z izgradnjo manjkajočega dela avtoceste med predorom in obstoječo cestninsko postajo.

Na spletni strani Občine Jesenice smo pred kratkim odprli novo rubriko, imenovano "Pišem županu". Slednja je še ena v vrsti načinov, prek katerih je župan dosegljiv širši javnosti oziroma vsem, ki bi mu želeli zastaviti kakšno vprašanje oziroma mu prenesti kakšno pobudo, pohvalo ali kritiko. Od neposrednjega elektronskega sporočila se razlikuje tudi v tem, da lahko avtor sporočila izbere možnost, da se njegova objava in odgovor nanjo objavita javno. Pri tem vabimo k spoštljivi komunikaciji, saj objave, ki bodo vsebovale žaljivo, sovražno ali na drug način neprimerno vsebino, ne bodo obravnavane.

Kontaktni obrazec se nahaja TUKAJ

Uporabne povezave