Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran

Materinski dom

Materinski dom Gorenjske je odprl svoja vrata v začetku leta 2011. Nudi možnost namestitve 4 mamicam z otroki. Namenjen je materam z mladoletnimi otroki do 15. leta starosti in nosečnicam, ki so se znašle v socialni stiski in nimajo drugih možnosti bivanja ter so pripravljene aktivno reševati svojo situacijo. Materinski dom ženskam in otrokom zagotavlja namestitev (za krajši čas oziroma največ do 1 leta), pogovor in razumevanje stiske, pomoč pri aktivnem reševanju stanovanjske, finančne ali druge stiske, pomoč pri skrbi in vzgoji otrok ter pomoč pri urejanju pravic, ki pripadajo posamezniku na podlagi različnih zakonov in predpisov.

Varna hiša na Gorenjskem deluje s finančno pomočjo vseh gorenjskih občin, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS.

Več informacij:

  • Na telefonski številki (05) 994 30 19 ali 051 200 083 ali 031 688 805 od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ure, ob petkih od 7:00 do 13.00 ure, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
  • Oddaja pisnih vlog za sprejem na naslov Materinski dom Gorenjske, p.p. 243, 4001 Kranj. Na podlagi vaše vloge vas bodo sodelavke Materinskega doma povabile na osebno srečanje. Vloga naj zajema osnovne podatke o vas, vašo telefonsko številko, vaša pričakovanja in situacijo v kateri ste se znašli oz. zakaj potrebujete vključitev v program materinskega doma. Če imate težave pri pisanju vloge, pokličite sodelavke Materinskega doma. Na srečanju vas bodo seznanile z načinom življenja v materinskem domu, s pravili bivanja, vašimi pravicami in dolžnostmi, ogledali si boste tudi prostore materinskega doma.