Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
feb  2023 03

Županov kotiček 1/2023

mag. Peter Bohinec, župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec, župan občine Jesenice

Čeprav je še zima in od mojega nastopa funkcije župana nista minila niti dva meseca, sem se ob pričetku mandata prednostno posvetil sanaciji bazena Ukova. To sem obljubil že pred volitvami. Da bi bil bazen v prihajajoči sezoni lahko odprt, je treba ukrepati hitro in učinkovito. Čas ni naš zaveznik, a po opravljenih ogledih in sestankih z izvajalci glede možnih ukrepov, ohranjam optimizem, da bomo občanom varno uporabo bazena ponovno zagotovili že v tem letu.

Hkrati poteka izdelava idejne zasnove in projektne dokumentacije za celostno obnovo oziroma nadgradnjo kopališča Ukova, ki jo bomo – ob zagotovitvi zadostnih finančnih sredstev – izvedli v prihodnjih letih.

Ena od perečih tem, ki ji primarno namenjam pozornost, je tudi cena daljinskega ogrevanja. Vlada je zaradi podražitev cen energentov in višje porabe v januarju določila najvišjo dovoljeno ceno variabilnega dela toplote za sisteme daljinskega ogrevanja, zaradi česar se bo cena variabilnega dela cene znižala za okrog 15 odstotkov. To me zaenkrat navdaja z zadovoljstvom, saj se cene ne bodo povišale v tolikšni meri, kot bi se sicer, seveda pa se bomo problematiki ogrevanja posvečali tudi lokalno.

Januarja smo izpeljali drugo redno sejo Občinskega sveta – prvo vsebinske narave. Razprava je bila plodna, predlogi svetnikov in svetnic pa konstruktivni. Čeprav smo si seveda različni, sem prepričan, da bosta sodelovanje in povezovanje, kakor je vsak od nas obljubil pred volitvami, tudi v prihodnje presegala morebitne parcialne interese. Dobro občanov mora biti ključno vodilo vseh nas.

Med prvimi, zelo pomembnimi nalogami, ki nas čakajo v kratkem, že na seji Občinskega sveta prihodnji mesec, sta obravnava in sprejem rebalansa proračuna Občine Jesenice za leto 2023. V predlog rebalansa bodo vključene spremembe, ki jih ob sprejetju proračuna za leto 2023 še ni bilo možno predvideti ali pa so se potrebe pokazale kasneje. Verjamem, da bomo s tvornim sodelovanjem zagotovili nujno podlago za uspešno doseganje zastavljenih ciljev in hitro odzivanje na potrebe našega lokalnega okolja.

Po prvih uvodnih tednih, ko sem se seznanil z načinom dela v občinski upravi in delom javnih zavodov ter zavihal rokave pri ključnih temah, lahko sklenem, da v naši občini izzivov res ne manjka, a skupaj jih bomo naslavljali uspešno, nekatere že hitro in skorajšnjimi rezultati.

Prebrano 594 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 13 februar 2023 21:03