Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
maj 2023 18

Županov kotiček 6/2023

mag. Peter Bohinec, župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec, župan občine Jesenice

Bele poljane narcis nad mestom vabijo turiste in goste, da si ogledajo ta čudež narave. Čeprav smo že dobro zakorakali v mesec maj, nam vreme ni prav nič naklonjeno in žal smo bili primorani odpovedati organiziran prevoz za prvi načrtovani konec tedna, 13. in 14. maja z Jesenic v Planino pod Golico. Upamo in želimo si, da nam bo vreme v naslednjih dneh bolj naklonjeno in bomo lahko že naslednji konec tedna občutili gorski utrip in se na prireditvi Miss narcis, ki bo 20. maja, skupaj tudi poveselili. Zaradi pospeševanja in promocije turizma v občini Jesenice, predvsem pa v želji, da bodo obiskovalci in turisti, ki želijo obiskati Jesenice in okolico, seznanjeni z vsemi zanimivostmi, dogodki in znamenitostmi, smo konec aprila vzpostavili novo spletno stran Visit Jesenice. Poleg tega, in v želji po večji informiranosti občanov in občank, smo na spletni strani Občine Jesenice vzpostavili možnost prijave na e-novice. S prijavo na e-novice bodo prejemniki po elektronski pošto dnevno prejemali vse novice iz občine Jesenice. Zato vse zainteresirane vabim, da to možnost izkoristijo in se za prejemanje novic prijavijo, kajti pretok informacij je danes nujen in verjamem, da se bodo tudi občani in občanke na tak način počutili veliko bolj povezani z aktualnim dogajanjem v občini.

 V kratkem bomo predstavili celovit program prireditev, ki smo ga poimenovali Jeseniško poletje in s katerim bomo občanom polepšali  prihajajoče poletje. V upanju, da bodo prireditve popestrile vroče in dolge poletne dni, se pripravljamo tudi za pričetek izvajanja sanacijskih del na bazenu Ukova. Po izdelavi projektne dokumentacije in pridobitve mnenja Gradbenega inštituta ZRMK, ki potrjuje pravilnost načrtovanih statičnih posegov v bazen, smo v fazi objave javnega naročila za izbiro izvajalca del. Predvideno je, da se bazen odpre sredi meseca junija in s tem zagotovi našim občanom in občankam, varna in sproščujoča rekreacija.

Poleg ostalih projektov, ki se trenutno izvajajo v občini pa bi rad prav posebej izpostavil, da se bodo v sklopu priprav na participativni proračun za leti 2024/25 od 22.5. do 31.5. 2023 izvedle delavnice po vseh krajevnih skupnosti, ki bodo tokrat potekale v živo. Točen razpored delavnic po posameznih krajevnih skupnosti bomo objavili v naših medijih. Če ne boste utegnili priti na delavnico v svoji krajevni skupnosti, se je lahko udeležite v drugi krajevni skupnosti. Poleg splošne predstavitve bo predstavljen tudi način podajanja predlogov in s pomočjo sodelavcev občinske uprave bo tudi možno oblikovanje idejnih predlogov na način, da bodo predlagani projekti sprejemljivi in izvedljivi.

Naj vas na koncu prisrčno povabim, da si v prihodnjih koncih tednov ogledate edinstven čudež narave, ključavnice, v vaseh pod Golico. Če se boste odpravili proti Golici z organiziranim prevozom, boste prav gotovo naredili nekaj za naše okolje in naše sokrajane, ki živijo med narcisami, če pa se opogumite in  greste peš, sami ali v dobri družbi, pa prav gotovo tudi veliko za svoje zdravje.

Prebrano 438 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 22 maj 2023 11:16