Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

V domovih upokojencev se v decembrskih dneh vrstijo praznične prireditve in obiski predstavnikov različnih društev in organizacij, tradicionalen pa je tudi obisk županov, ki obiščejo svoje občane. Stanovalce razvedrijo s pestrimi kulturnimi in zabavnimi programi ter izrekajo želje po dobrem zdravju in osebnem počutju. V domu upokojencev dr. Franceta Bergelja na Jesenicah so pri Društvu upokojencev Jesenice za svoje člane in ter druge občane in občanke, ki prebivajo v domu, že prejšnji teden pripravili prijeten program z druženjem. Pri organizaciji in izvedbi so se jim letos pridružili pri Območnem združenju Rdečega križa Jesenice, pridružil pa se jim je tudi župan občine Jesenice Blaž Račič. Ta je najprej vsem izrekel lepe želje v prihajajočem letu 2020, nato pa sta se mu pridružila še predsednik Društva upokojencev Jesenice Boris Bregant in predsednica Območnega združenja Rdečega križa Jesenice Veronika Bregant. Bogat glasbeni in zabavni program so pripravili moški pevski zbor Društva upokojencev Jesenice, harmonikar Marsel Gomboc in gledališki igralec Ivan Berlot Taubi z ženo Milico.

Župan Blaž Račič je nato v tem tednu obiskal še Dom Viharnik v Kranjski Gori in Dom dr. Janka Benedika v Radovljici, kjer je občanom Jesenic, ki prebivajo v omenjenih domovih, voščil ob prihajajočih praznikih, z njimi pokramljal in preživel nekaj prijetnih predprazničnih trenutkov v njihovi družbi.

Občina Jesenice s 1. januarjem 2020 ukinja zgornjo starostno mejo za starše (za katere je Občina Jesenice zavezanka za subvencionirano plačilo vrtca), ki ob izpolnjevanju drugih pogojev lahko uveljavljajo pravico do dodatnega znižanja plačila vrtca zaradi najetega stanovanjskega kredita.

Decembra mineva eno leto, odkar je z delom v novem mandatu pričel Občinski svet občine Jesenice, župansko mesto pa je prvič prevzel jeseniški župan Blaž Račič. V enem letu je Občina Jesenice pod vodstvom župana Blaža Račiča, katerega najožjo ekipo sestavljajo tudi podžupana Miha Rebolj in Miha Rezar ter direktor občinske uprave dr. Gregor Hudrič, izvedla številne upravne, razvojne in strokovne naloge, ki so predpisane z zakoni, odloki ali sklepi občinskega sveta oziroma so del razvojne strategije Občine Jesenice, katere cilj je izboljšanje splošne kakovosti življenja v občini Jesenice. V nadaljevanju po posameznih področjih dela predstavljamo pomembnejše aktivnosti in projekte, ki jih je Občina Jesenice izvedla v prvem letu mandata 2018–2022.

  • Silvestrovanje bo na Čufarjevem trgu
  • Jeseničani moramo držati skupaj
  • Božički po žičnici do otrok
  • Občina ima proračun
  • V prihodnje tudi sirene za alarmiranje
  • Jeseničanka v Parizu
  • Bo medicinskih sester zmanjkalo?

Ljudska univerza Jesenice v sodelovanju z Občinsko knjižnico Jesenice in Gornjesavskim muzejem Jesenice že petnajst let uspešno izvaja projekt z naslovom Raziskovanje kulturne dediščine v lokalnem okolju. V tem obdobju je skoraj tristo udeležencev na študijskem krožku iz pozabe iztrgalo neprecenljive zgodbe kulturne dediščine v mestu in okoliških krajih. Letos so se lotili teme, kako so se na Jesenicah včasih zabavali. Skrbno so zbirali gradivo in fotografije za novo knjižico, ki so jo v sredo, 18. decembra, predstavili v dvorani Kolpern na Stari Savi na Jesenicah. 21 avtorjev je prispevalo 22 zgodb o tem, kako so si Jeseničani in okoličani ob delu znali poiskati sprostitev in zabavo. Predstavili so vse zgodbe, nekaj avtorjev je strnilo tudi svoje vtise pri pripravi. Skupina učencev Osnovne šole Koroška Bela je o zabavi nekoč pripravila skeč, za glasbeni del je poskrbel Franci Brun, ki je bil član nekdaj priljubljene jeseniške glasbene skupine Caravelle. Ob 15-letnici projekta so se posebej zahvalili vsem sodelujočim v študijskem krožku, Občini Jesenice za sofinanciranje in trem jeseniškim javnim zavodom, Ljudski univerzi, Občinski knjižnici in Gornjesavskemu muzeju za dobro in usklajeno sodelovanje. Podžupan občine Jesenice Miha Rezar je v pozdravnih besedah poudaril pomen takšnega načina raziskovanja zgodovine in dogodkov povezanih z bogato kulturno dediščino.  

Koordinatorka študijskega krožka pri pripravi knjižice Kako so se na Jesenicah včasih zabavali? je bila Polona Knific, strokovni sodelavki pa Zdenka Torkar Tahir in Nataša Kokošinek. Knjižica je brezplačno na voljo občankam in občanom.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu občine Jesenice poziva člane občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje enega (1) predstavnika Občine Jesenice v Svet javnega lekarniškega zavoda Gorenjske lekarne.

Obveščamo, da je bil na javnem natečaju za delovno mesto mesta inšpektorja v Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica, ki je bil dne 26. 11. 2019 objavljen na spletnih straneh Občine Jesenice ter Zavoda RS za zaposlovanje, kandidat izbran.

Neizbrani kandidati, ki so se uvrstili v izbirni postopek, imajo pravico do vpogleda v gradivo izbirnega postopka.

V sredo, 11. decembra, so se v prostorih Mestne občine Kranj na zadnji letošnji seji sestali župani v okviru Sveta gorenjske regije. Potrdili so projekte, ki bodo predmet podpisa druge dopolnitve Dogovora za razvoj gorenjske regije, se seznanili z osnutkom strateškega dela Regionalnega razvojnega programa Gorenjske 2021–2027, potrdili program dela Regionalne razvojne agencije Gorenjske za leto 2020 ter Regionalni akcijski načrt e-MOTICON, se seznanili s sistemom izposoje koles na Gorenjskem in podprli kandidaturo Kranja in Gorenjske za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Jesenice, 13. december – Občinski svet občine Jesenice se je včeraj popoldne sestal na svoji 9. redni seji. Na tokratnem dnevnem redu je bilo 14 točk. Najpomembnejša točka je bil predlog proračuna Občine Jesenice za leto 2020, ki so ga svetniki soglasno sprejeli. Najbolj pereča točka dnevnega reda je bilo predlagano povišanje cen določenih storitev javnega komunalnega podjetja JEKO d. o. o., ki ga svetniki in svetnice niso potrdili.  

V ponedeljek, 9. decembra, so zbranim krajanom Koroške Bele predstavniki občine Jesenice, Vodno-gospodarskega podjetja Kranj, Geološkega zavoda Slovenije, Civilne zaščite, Uprave za zaščito in reševanje ter drugi pojasnili ugotovitve in ukrepe na plazovih Čikla in Urbas, strugi potoka Bela, ter načrte za prihodnost, s katerimi bo zagotovljeno tudi obveščanje v primeru sprožitve teh plazov.

1.Potrditev besedila zapisnika 8. redne seje Občinskega sveta občine Jesenice, ki je bila 14. 11. 2019
2.Predlog Proračuna občine Jesenice za leto 2020 – DRUGA OBRAVNAVA
3.Predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Partizan – PRVA OBRAVNAVA
4.Predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah tehničnega pravilnika o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov v občini Jesenice
5.Predlog za spremembo cen gospodarskih javnih služb odvajanja odpadne vode, zbiranja odpadkov in oskrbe s pitno vodo
6.Predlog za potrditev cene 24-urne dežurne pogrebne službe in spremembo cene grobnin ter pokopaliških storitev v občini Jesenice
7.Predlog Letnega programa športa v občini Jesence za leto 2020
8.Predlog Letnega programa kulture v občini Jesenice za leto 2020
9.Predlog Letnega programa izobraževanja v občini Jesenice za leto 2020
10.Predlog Letnega programa humanitarnih društev in invalidskih organizacij v občini Jesenice za leto 2020
11.Predlog Meril za vrednotenje programov in področij letnega programa športa v občini Jesenice
12.Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 1. dopolnitev Načrta pridobivanja nepremičnega premoženja v last občine Jesenice za leto 2020
13.Predlog izvzema službenega stanovanja iz seznama službenih stanovanj in vključitev le-tega v seznam neprofitnih stanovanj
14.Vprašanja in pobude

Številka:              46/2019

Na podlagi 9. in 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18, 79/18, v nadaljevanju ZSPDSLS-1) in 19. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18), v povezavi s 57. členom ZSPDSLS-1, Občina Jesenice objavlja naslednjo

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

za najem telovadnice na naslovu Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava

Oddaja se telovadnica  s površino 103,03 m2 in s pripadajoči prostori (sanitarijami 13,02 m2, garderobe 5,90 m2 in hodniki 32,99 m2) s skupno površino 154,94 m2 (v nadaljevanju večnamenska dvorana), v terminih:

  • vsak ponedeljek, sredo in petek od 17.00 do 18.30 ure v času od 1. januarja do 30. junija ter od 1. septembra do 31. decembra 2020, razen ob dela prostih dnevih in praznikih

  • vsak torek, sreda, petek  od 18.30 do 21.00 ure v času od 1. januarja do 30. aprila ter od 1. septembra do 31. decembra 2020, razen ob dela prostih dnevih in praznikih,

  • vsak četrtek od 18.30 do 19.30 ure v času od 9. januarja do 16. aprila ter od 1. oktobra do 17. decembra 2020, razen ob dela prostih dnevih in praznikih

Najnižja ponudbena cena za najem telovadnice znaša 6,10 EUR na uro. Dodatno se plačajo obratovalni stroški v pavšalni višini 1,40 EUR na uro, oboje povišano za pripadajoči DDV.

Rok za izjavo o interesu je 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Prijava se odda na priloženem obrazcu v prostorih Krajevne skupnosti Blejska Dobrava, pisno na naslov Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Upoštevane bodo vse prijave, dostavljene na sedež Krajevne skupnosti Blejska Dobrava do izteka 20- dnevnega roka od objave predmetne namere, prijave, ki bodo v navedenem roku prispele pisno na naslov ali na elektronski naslov Krajevne skupnosti oz. bodo oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko najkasneje zadnji dan poteka roka objave te namere.

V primeru izraženega interesa več potencialnih najemnikov bodo opravljena pogajanja o ceni in drugih pogojih pravnega posla in bodo najemne pogodbe sklenjene z najugodnejšimi ponudniki za posamezne termine.

Najemne pogodbe bodo sklenjene po poteku roka najmanj 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Najemnina in obratovalni stroški se plačujejo po številu ur uporabe, enkrat mesečno, za pretekli mesec. Pravočasno in celotno plačilo najemnine ter obratovalnih stroškov je bistvena sestavina pogodbe.

Organizator si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

Vse dodatne informacije o najemu večnamenske dvorane so na voljo na Krajevni skupnosti Blejska Dobrava, Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava, tel.: 04/5874-267, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..                                                                                                            
 

Blaž Račič

ŽUPAN

Številka: 44/2019

Na podlagi 9. in 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18, 79/18, v nadaljevanju ZSPDSLS-1) in 19. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18), v povezavi s 57. členom ZSPDSLS-1, Občina Jesenice objavlja naslednjo

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

za najem večnamenske dvorane na naslovu Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava

Oddaja se večnamenska dvorana s površino 143,58 m2 in s pripadajoči prostori (balkonom, avlama, zaodrjem, sanitarijami, stopniščem in hodnikom) s skupno površino 68,76 m2 (v nadaljevanju večnamenska dvorana), v terminih:

  • vsak ponedeljek od 20.00 do 21.00 ure, v času od 1. 1. 2020 - 01. 06. 2020 in od 01. 09. 2020 -31. 12. 2020
  • vsak torek od 19.00 do 20.00 ure, v času 1. 1. 2020 - 01. 06. 2020 in od 01. 09. 2020 -31. 12. 2020
  • vsak četrtek od 19.30 do 20.30 ure, v času 1. 1. 2020 - 01. 06. 2020 in od 01. 09. 2020 -31. 12. 2020

Najnižja ponudbena cena za najem večnamenske dvorane znaša 10,10 EUR na uro. Dodatno se plačajo obratovalni stroški v pavšalni višini 1,90 EUR na uro, oboje povišano za pripadajoči DDV.

Rok za izjavo o interesu je 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Prijava se odda na priloženem obrazcu v prostorih Krajevne skupnosti Blejska Dobrava, pisno na naslov Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Upoštevane bodo vse prijave, dostavljene na sedež Krajevne skupnosti Blejska Dobrava do izteka 20- dnevnega roka od objave predmetne namere, prijave, ki bodo v navedenem roku prispele pisno na naslov ali na elektronski naslov Krajevne skupnosti oz. bodo oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko najkasneje zadnji dan poteka roka objave te namere.

V primeru izraženega interesa več potencialnih najemnikov bodo opravljena pogajanja o ceni in drugih pogojih pravnega posla in bodo najemne pogodbe sklenjene z najugodnejšimi ponudniki za posamezne termine.

Najemne pogodbe bodo sklenjene po poteku roka najmanj 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Najemnina in obratovalni stroški se plačujejo po številu ur uporabe, enkrat mesečno, za pretekli mesec. Pravočasno in celotno plačilo najemnine ter obratovalnih stroškov je bistvena sestavina pogodbe.

Organizator si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

Vse dodatne informacije o najemu večnamenske dvorane so na voljo na Krajevni skupnosti Blejska Dobrava, Blejska Dobrava 44, 4273 Blejska Dobrava, tel.: 04/5874-267, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..                                                                                                                                     

 

Blaž Račič

ŽUPAN

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave