Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

  • Čestitke, odličnjaki!
  • Slovesno na platoju
  • Praznični dan v objemu Golice
  • Odprli otroško igrišče Katja na Kejžarjevi
  • Dan z »jekleno« Petro
  • Podžupan postal tudi Miha Rezar
  • V vrtcu čakalna vrsta
  • Oranje in brananje na star način
  • Jesenice so tekle

Iz Centra za socialno delo Gorenjska, enota Jesenice, kot pomoč občanom obveščajo o možnostih uveljavljanja njihovih pravic na centru za socialno delo:

Iz Centra za socialno delo Gorenjska, enota Jesenice, upravičence do otroškega dodatka in subvencije vrtca obveščajo:

Številka:  410 – 10 / 2019 – 9

Na podlagi 7. člena Odloka o dodeljevanju sredstev za otroške in mladinske programe v občini Jesenice ter za projekte, ki so namenjeni mlajšim odraslim (Ur. list RS, št. 51 / 2014 in sprem.), sprejemam naslednji

SKLEP

  1. Rok za prijavo na Javni razpis za sofinanciranje mladinskega dela v društvih in nevladnih organizacijah v letu 2019 se podaljša do vključno dne 2. 7. 2019.
  2. Podaljšanje roka prijave na Javni razpis za sofinanciranje mladinskega dela v društvih in nevladnih organizacijah v letu 2019 se objavi na spletni strani Občine Jesenice dne 27. 6. 2019.
  3. Šteje se, da je prijava (vloga) prispela pravočasno, če je bila zadnji dan roka za oddajo prijav oddana na pošti s priporočeno pošiljko ali oddana v sprejemni pisarni Občine Jesenice (pritličje) do 14:30 ure.

     ŽUPAN
Blaž Račič

Občina Jesenice je v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice v torek, 25. junija, na praznik dneva državnosti, organizirala deseti pohod na Golico. 370 udeležencev se je povzpelo na priljubljen, 1836 metrov visok vrh v Karavank. Po vrnitvi z vrha sta pri koči praznične besede vsem izrekla podžupan občine Jesenice Miha Rezar in predsednik Planinskega društva Jesenice Vlado Hlede. Od vseh desetih dosedanjih pohodov je bil letošnji med najbolje obiskanimi. Podobno število pohodnikov je bilo leta 2015 in leta 2016. Vseh desetih pohodov se je doslej udeležilo že skoraj dva tisoč planincev.

Na družabnem srečanju pred kočo so za vedrejše razpoloženje z glasbo poskrbeli člani Tria Jakopič iz Planine pod Golici. Člani Planinskega društva so v koči odprli fotografsko razstavo z natečaja Trenutki Golice. Avtorji so v objektiv ujeli čudovite motive tega dela Karavank na čelu s priljubljenim vrhom. Žirija je prvo nagrado namenila avtorju Alešu Krivicu za fotografijo Narcise pod vrhom Male Golice, drugo nagrado je prejel Sandi Bertoncelj, tretjo Domen Mirtič Dolenec. Diplome so prejeli Darko Ferjan, Nataša Tavželj in Andrej Maver.

Objavljena sta Javni razpis za pred-financiranje projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi in Javni razpis za ugodna posojila za kmetijske in gozdarske projekte.

Številka:          478-75/2018

Občina Jesenice na podlagi 9. in 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18, 79/18), v povezavi z 19. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18), objavlja

 

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

za prodajo nepremičnine z ID znakom: parcela 2638 578/1, v izmeri 132 m2; najnižja ponudbena cena znaša 2.772,00 EUR.

V skladu z Zakonom o vodah1 je predkupna upravičenka nepremičnine z ID znakom: parcela 2638 578/1 Republika Slovenija, ki se o (ne)uveljavljanju predkupne pravice še ni izrekla.

Rok za sprejem ponudbe je 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Prijava se odda na priloženem obrazcu v sprejemni pisarni Občine Jesenice, pisno na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Upoštevane bodo vse prijave, dostavljene na sedež Občine Jesenice do izteka 20- dnevnega roka od objave predmetne namere, prijave, ki bodo v navedenem roku prispele pisno na naslov ali na elektronski naslov Občine Jesenice oz. bodo oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko najkasneje zadnji dan poteka roka objave namere.    

V primeru izraženega interesa več ponudnikov bodo opravljena pogajanja o ceni in drugih pogojih pravnega posla in bo prodajna pogodba sklenjena z najugodnejšim ponudnikom.

Prodajna pogodba bo sklenjena po poteku roka najmanj 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Kupnina mora biti plačana v roku 8 dni od izdaje računa, rok za plačilo celotne kupnine je bistvena sestavina pogodbe. Poleg kupnine je kupec zavezan plačati tudi stroške davka na promet nepremičnin, strošek notarske overitve podpisa prodajalca ter stroške vpisa v zemljiško knjigo v njegovo korist.

Kontaktna oseba za dodatne informacije o predmetu razpolaganja je Gaja Potočnik, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 045 869 298.

Organizator si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

 

 

OBČINA JESENICE
ŽUPAN
Blaž Račič

1. Uradni list RS, št. 67/02, 110/02 - ZGO-1, 2/04 - ZZdrI-A, 10/04 - odl. US, 41/04 - ZVO-1, 57/08, 57/12, 100/13, 40/14 in 56/15.

Jesenice – Občina Jesenice je prejela uporabno dovoljenje za milijonski projekt izgradnje komunalne infrastrukture v naselju Murova.

Slavnostni govornik generalmajor Ladislav Lipič je na osrednji slovesnosti ob dnevu državnosti opozoril na nevarnost molka, potvarjanje zgodovine in pomen prelomnih dogodkov, ki so se pred 28. leti odvijali na platoju Karavanke.

V kampanji pred lanskimi lokalnimi volitvami sem predstavil volilni program in v njem izpostavil nekaj ključnih razvojnih usmeritev Občine Jesenice za prihodnje obdobje. V pol leta županovanja sem se seznanil s stališči političnih strank in list zastopanih v občinskem svetu o predlaganih razvojnih usmeritvah, podrobneje spoznal probleme, ki pestijo našo lokalno skupnost in prepoznal nekaj ključnih izzivov za prihodnje obdobje. Na tej podlagi je nastal seznam ukrepov oziroma prednostnih področij, ki se jim bomo posvetili pri pripravi občinskega proračuna za prihodnje leto.

Jesenice, 20. junij – Občinski svet občine Jesenice se je danes sestal na svoji  6. redni seji, ki je zadnja predvidena seja do meseca septembra. Med pomembnejšimi točkami seje sta bili informacija o možnosti širitve bolnišnične dejavnosti s prostorsko programsko preveritvijo umestitve regijske bolnišnice na območju občine Jesenice ter prva obravnava predloga Strategije za mlade v občini Jesenice za obdobje 2019–2023.

0.Sklic 6. seje Občinskega sveta sklica 2018 - 2022
1.Potrditev besedila zapisnika 5. redne seje Občinskega sveta občine Jesenice, ki je bila 23. 5. 2019
2.Predlog Odloka o dopolnitvi odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Glasbena šola Jesenice – UPB1 – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
3.Predlog Odloka o dopolnitvi odloka o dodeljevanju sredstev za izobraževanje v občini Jesenice – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
4.Predlog Odloka o spremembi in dopolnitvi odloka o ustanovitvi javnega zavoda »Vrtec Jesenice« - UPB2 – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
5.Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 6. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2019
6.Predlog Strategije za mlade v občini Jesenice za obdobje 2019 - 2023 – PRVA OBRAVNAVA
7.Informacija o možnosti širitve bolnišnične dejavnosti s prostorsko programsko preveritvijo umestitve regijske bolnišnice na območju občine Jesenice
8.Informacija o Letnem poročilu JEKO d.o.o., Jesenice za leto 2018
9.Vprašanja in pobude

Včeraj je svoj 101. rojstni dan praznovala Ivanka Gašperin s Plavža. Ob njenem visokem jubileju so jo obiskali in ji čestitali župan občine Jesenice Blaž Račič, predsednica KS Plavž Ivanka Zupančič ter predsednik Društva upokojencev Jesenice Boris Bregant. Pridružila sta se jim tudi sin Janez in snaha Tonka, ki živita le nadstropje višje v bloku in ji pomagata pri vsakodnevnih opravilih. Župan je slavljenki v imenu Občine Jesenice izročil tudi darilno košaro, skupaj pa so preživeli prijetno urico druženja.

Občina Jesenice od leta 2010 naprej 25. junija, na praznik dneva državnosti, v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice organizira pohod na Golico. Letošnji bo v znamenju mini jubileja, deseti po vrsti. V torek, 25. junija, bo med 8. in 10. uro odhod pohodnikov od cilja sankaške proge v Savskih jamah, mimo Korlnovega rovta in naprej po osrednji planinski poti do vrha Golice. Ob 11.uri bo pri koči pozdrav organizatorjev in družabno srečanje udeležencev. Člani PD Jesenice bodo odprli razstavo fotografij z lanskega natečaja z naslovom Trenutki Golice. Letos poseben avtobusni prevoz ne bo organiziran, vzrok pa je premajhno število udeležencev, ki koristijo ta prevoz. Leta 2017 namreč na avtobusu ni bilo nobenega udeleženca, lani pa le dva.

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave