Skok na osrednjo vsebino

Javne objave

dec  2022 19

Javni poziv za evidentiranje kandidatov za predstavnika Občine Jesenice v Svet Območne enote Bled Zavoda za gozdove Slovenije

Na podlagi 74. člena Poslovnika o delu Občinskega sveta Občine Jesenice (Ur. list RS, št. 2/2016) Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja objavlja

JAVNI POZIV
za evidentiranje kandidatov za predstavnika Občine Jesenice v Svet Območne enote Bled Zavoda za gozdove Slovenije


Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu Občine Jesenice poziva člane Občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje enega (1) predstavnika Občine Jesenice v Svet Območne enote Bled Zavoda za gozdove Slovenije.

Na podlagi Zakon o gozdovih in Sklepa o organizaciji in začetku dela Zavoda za gozdove Slovenije po tretjino članov sveta območne enote sestavljajo predstavniki lastnikov gozdov, predstavniki lovstva, kmetijstva in varstva narave ter predstavniki ustanovitelja, lokalnih skupnosti z gozdnogospodarskega območja in delavcev Zavoda. V svet območne enote imenujejo ustanovitelj in lokalna skupnost po enega predstavnika, javni uslužbenci območne enote pa enega predstavnika izvolijo. V primerih, kjer je na območju območne enote več lokalnih skupnosti, se pri določitvi njihovih predstavnikov uporabi abecedni vrstni red imen lokalnih skupnosti.

V sedanjem Svetu zavoda je bil predstavnik lokalne skupnosti iz občine Gorje. Glede na predpisani abecedni vrstni red lokalnih skupnosti je sedaj na vrsti za imenovanje predstavnika občina Jesenice.

Predlog kandidature mora biti sestavljen v pisni obliki (obrazec je priloga javnega poziva) in mora vsebovati:

  • navedbo predlagatelja kandidature in njegov podpis
  • navedbo funkcije oziroma organa, na katerega se nanaša predlog kandidature
  • osebne podatke predlaganega kandidata
  • podatke o strokovni izobrazbi in zaposlitvi kandidata
  • podpisano soglasje predlaganega kandidata
  • soglasje o uporabi osebnih podatkov kandidata (priloga 1)
  • obrazložitev in utemeljitev predloga (priloga 2) - v obrazložitvi navedite delovne izkušnje kandidata/kandidatke, poznavanje poslovanja javnega zavoda, poznavanje področne zakonodaje ter druge reference zaradi katerih je kandidat/kandidatka primeren za opravljanje funkcije v svetu zavoda.

Rok za oddajo predlogov je do vključno srede, 4. 1. 2023.

Predloge posredujte na naslov: Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu Občine Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., s pripisom »Predlog za imenovanje predstavnika Občine Jesenice v Svet Območne enote Bled Zavoda za gozdove Slovenije

Dodatne informacije glede razpisa lahko dobite na telefonski številki 04 5869 200 ali po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prebrano 499 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 30 januar 2023 15:08

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave