Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

jun  2016 21

V občini Jesenice aktivno oblikujejo celostno prometno strategijo

V občini Jesenice se v okviru priprave celostne prometne strategije aktivno izvaja analiza stanja na področju prometa.

Na štirih križiščih je v četrtek, 16. junija od 12 ure, in v petek, 17. junija do 12 ure, potekalo anonimno štetje prometa s pomočjo kamer. Namen štetja prometa je bil posneti realno stanje, ki predstavlja podlago za podajanje ukrepov za izboljšanje trajnostne mobilnosti v okviru izdelave celostne prometne strategije.

Analiza staja se izvaja z različnimi pristopi in metodami. Eden izmed pristopov je tudi izvedba delavnice s predstavniki občine Jesenice. Delavnica je bila organizirana včeraj, torek 21 junija. Sodelujoči so se razdelili v skupine, ki so se osredotočile na področje pešačenje, kolesarjenja javnega potniškega prometa in avtomobilskega prometa. Skupine so določile problemske točke v občini Jesenice in jih označile na zemljevidu. Namen delavnice je bil  opozoriti na slabosti in prednosti mobilnosti v ožjem središču mesta in tudi v povezavi s sosednjimi občinami, ter predlagati spremembe, ki bodo okrepile trajnostno mobilnost.

Za temeljito analizo stanja na področju prometa je pomembno tudi sodelovanje z občani in drugo zainteresirano javnostjo, zato izvajalec že načrtuje program javnih razprav.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Prebrano 2239 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.