Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

maj 2017 23

Občinski svet sprejel predlog Celostne prometne strategije občine Jesenice

Celostno prometno strategijo občine Jesenice, strateški dokument, katerega naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada, je po številnih obravnavah Občinski svet občine Jesenice dokončno potrdil na svoji redni seji 18. maja 2017. Občina Jesenice je v sodelovanju s konzorcijem podjetij b22 d.o.o., PNZ d.o.o., MK projekt d.o.o. in podizvajalci izvedla devet sklopov aktivnosti, združenih v tri faze, ki jim v zadnji, četrti fazi sledita še izvajanje strategije in učenje iz izkušenj.

Bistvo strateškega dokumenta, ki v ospredje postavlja cilje in ukrepe za razvoj trajnostne mobilnosti v občini s poudarkom na človeku in okolju prijaznimi načini potovanja (pešačenje, kolesarjenje, javni potniški promet), je v samem pristopu. Ena bistvenih posebnosti je aktivno sodelovanje strokovnjakov, splošne javnosti – občanov in drugih aktivnih deležnikov v prometu, zato se vsem iskreno zahvaljujemo za udeležbo na javnih razpravah in delavnicah, pri oblikovanju vizije prometne ureditve, v anketnih raziskavah in intervjujih ter sklepni prireditvi na Stari Savi.

Skupen nabor več kot tridesetih ukrepov v nadaljnjih letih stremi k povečanju trajnostne mobilnosti, zmanjšanju ekonomskih in socialnih razlik, zmanjšanju negativnih učinkov prometa na okolje ter zagotovitvi več̌je varnosti in novih delovnih mest. Kazalec kakovosti življenja v občini oziroma mestu ne bo več stopnja motorizacije, temveč razvoj trajnostne urbane mobilnosti.

Prebrano 2689 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.