Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

mar  2024 07

Občina Jesenice bo sodelovala v kampanji Evropski teden mobilnosti Izpostavljeno

Občina Jesenice se je tudi v letu 2024 pridružila evropski kampanji Evropski teden mobilnosti (ETD), ki je lansko leto doživela rekordno število aktivnih mest tako na evropski (3351) kot na nacionalni ravni (99 občin). ETD bo potekal od 16. do 22. septembra 2024.

Župan mag. Peter Bohinec je podpisal pristopno listino, da bo Občina Jesenice v okviru ETD sodelovala pri nekaterih aktivnostih, ki spodbujajo k usmeritvam v trajnostno mobilnost.

Kot so sporočili z Direktorata za prometno politiko, sektorja za trajnostno mobilnost (Ministrstvo RS za okolje, podnebje in energijo), je tema letošnjega leta SKUPEN JAVNI PROSTOR, ki prinaša družbi številne koristi. To je prostor, ki je namenjen ljudem in dejavnostim, ki omogočajo večjo socialno enakost, večjo varnost v cestnem prometu, manj hrupa in onesnaževanja zraka ter boljšo kakovost življenja.

Polni zagona

Poleg tega so nas z direktorata obvestili, da bodo 8. aprila 2024 ponovno zagnali kolesa in »Polni zagona« spodbujali sodelavce in zaposlene k trajnostnim prihodom v službo. Kot so navedli, je lani prikolesarilo v »Polnem zagonu« na delovno mesto preko 1.500 ljudi iz 107 občin in 29 velikih podjetij (v okviru spomladanske in jesenske akcije).

Tudi Občina Jesenice se pridružuje spodbudi, da občani med 8. in 23. aprilom, ko traja akcija, kolesarite v službo »Polni zagona«.

Več informacij je na spletni strani: polnizagona.si

Prebrano 333 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.