Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

Dec 2016 14

Razstava o viziji prometne ureditve občine Jesenice

V sklopu priprave Celostne prometne strategije občine Jesenice smo v ponedeljek, 12. decembra 2016, odprli razstavo o viziji prometne ureditve v občini Jesenice. Razstavo si lahko v mesecu decembru ogledate v avli Gledališča Toneta Čufarja Jesenice in Turističnem informacijskem centru Jesenice. V avli Gledališča Toneta Čufarja je poleg omenjene razstave na ogled tudi razstava Po ulicah železarskega mesta, ki jo je pripravil Gornjesavski muzej Jesenice.

Občina Jesenice želi s Celostno prometno strategijo v ospredje postaviti občane in njihove potrebe.  Poudariti želimo pomen navad trajnostne mobilnosti - pešačenja, kolesarjenja in uporabe javnega potniškega prometa, ter posledično izboljšati kakovost življenja občanov.

V sklopu projekta smo organizirali že štiri javne razprave, izvedli javnomnenjske raziskave in oblikovali vizijo prometne ureditve v občini Jesenice. Kot sonaravna in ekonomsko uspešna občina si bo prizadevala za zagotavljanje visoke kakovosti življenja in prijaznost ljudem. Skušala bo ustvariti dobre povezave z okoliškimi naselji, urejene varne povezovalne kolesarske  in pešpoti, s čimer naj bi skupaj z učinkovitimi povezavami javnega potniškega prometa (avtobusnim in železniškimi) predstavljala pomembno razvojno obmejno vozlišče severozahodne Slovenije. S spodbujanjem trajnostnih oblik mobilnosti bo stremela k ohranjanju narave in pospeševanju razvoja mestnega centra. Postala naj bi turistično vozlišče regije, osrednja izhodiščna točka, ki učinkovito sodeluje in povezuje sosednje občine.

Vljudno vabljeni!

Read 3389 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.