Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

Feb 2017 01

Celostna prometna strategija: Poročilo o 2. fazi - Racionalno zastavljanje ciljev

Ministrstvo za infrastrukturo je v Uradnem listu RS št. 78/2015 z dne 16.10.2015, objavilo Javni razpis za sofinanciranje operacij »Celostne prometne strategije«, ki se bo izvajal v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostna os št. 4: Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja, prednostna naložba št. 4.4: Spodbujanje nizko-ogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi.

Izvajalec javnega razpisa kot posredniški organ je Ministrstvo za infrastrukturo. Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev posameznim občinam ali konzorcijem več občin za izdelavo Celostne prometne strategije (v nadaljevanju CPS) iz naslova področja ukrepov trajnostne mobilnosti. Namen javnega razpisa je vzpostavitev trajnostnega načrtovanja prometa v slovenskih občinah s pomočjo izdelanih strateških dokumentov - CPS. Gre za nov pristop k načrtovanju prometa, ki temelji na obstoječih metodah načrtovanja in jih dopolnjuje z ustreznimi načeli vključevanja, sodelovanja in vrednotenja tako, da z njimi izpolni potrebe po boljši kakovosti bivanja v mestih in regijah za sedanje in prihodnje generacije.

Občina Jesenice je uspešno pridobila sredstva za izdelavo CPS, katere namen je določitev ukrepovtrajnostne mobilnosti in akcijskega načrta za njihovo izvedbo. To poročilo predstavlja ključne ugotovitve 2. faze izdelave CPS, ki obsega oris želenega stanja, opredelitev prioritet ter izbiro ukrepov. Poročilo je bilo izdelano skupaj s Vsebinskim poročilom o napredovanju del – 2. faza, v katerem so navedene vse izvedene dejavnosti v posameznem koraku.

Read 2459 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.