Skok na osrednjo vsebino

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

maj 2024 31

Začetek priprave nove Celostne prometne strategije Občine Jesenice

Prva Celostna prometna strategija Občine Jesenice je bila sprejeta v letu 2017, zdaj pa je nastopila priložnost, da začrtamo cilje za obdobje naslednjih sedmih let. Na občini se zavedamo, da varen in urejen promet prispeva h kakovosti življenja, saj odpira možnosti večje aktivnosti na vsakdanjih poteh vsem, ki si tega želijo, ter dopušča oblikovanje občanom prijaznejšega okolja. S pomočjo Celostne prometne strategije se bomo posvetili izzivom na področju prometa, saj je naš cilj zmanjšati motorni promet in emisije, s tem pa prispevali k čistejšemu okolju ter manjši porabi virov energije.

Za izdelavo strategije, ki je tudi nujni pogoj za pridobitev javnih sredstev, namenjenih izvedbi ukrepov na področju trajnostne mobilnosti, je bil na javnem razpisu izbran zunanji izvajalec B22 d.o.o. iz Nove Gorice. K sodelovanju bodo poleg predstavnikov strokovne javnosti večkrat povabljeni tudi občani, da bodo lahko prispevali svoje predloge in mnenja, ter tako aktivno sooblikovali strategijo. Potekale bodo delavnice, mnenja pa bomo zbirali tudi s pomočjo anket. Tako bomo lahko oblikovali strategijo, ki bo skladna s stroko, hkrati pa spodbudna za vse občane.

Oblikovanje strategije sofinancira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo s sredstvi evropske kohezijske politike. Prva javna razprava je v načrtu jeseni, vabilo bo objavljeno na občinski spletni strani in drugih sredstvih javnega obveščanja. Skupaj z občani želimo oblikovati prometno strategijo, ki bo odražala potrebe in želje celotne skupnosti.

Lepo povabljeni k sodelovanju!

Prebrano 413 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.