Skok na osrednjo vsebino

EuroBasket 2013 [Arhivska stran]

eurobasket2013
×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 75
feb  2013 21

Občino Jesenice je obiskal makedonski veleposlanik Igor Popov

Občino Jesenice je obiskal makedonski veleposlanik Igor Popov Foto: Gregor Vidmar

Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger je danes v svojem kabinetu gostil makedonskega veleposlanika Igorja Popova in atašeja Ljupča Janevskega. Glavni namen obiska je bila predstavitev jeseniškega podjetništva in možnost morebitnega ekonomskega sodelovanja med občino Jesenice in katero od makedonskih občin. Sprejemu se je pridružil Ivan Hočevar, direktor Javnega komunalnega podjetja JEKO-IN, d.o.o. Jesenice, ki je predstavil delovanje svojega podjetja, sledil pa je tudi obisk podjetja Acroni d.o.o. Jesenice, kjer je direktor Slavko Kanalec goste popeljal skozi del proizvodnih obratov. Pogovor je nanesel tudi na prihajajoči EuroBasket 2013, pri čemer je veleposlanik jeseniškemu županu prijazno obljubil vso želeno pomoč pri promociji dogodka.

Danes se je na Jesenicah mudil makedonski veleposlanik v Republiki Sloveniji Igor Popov z atašejem Ljupčom Janevskim. V svojih prostorih ju je najprej sprejel župan Tomaž Tom Mencinger, pridružila pa sta se jim tudi podžupanja Vera Pintar in direktor Javnega komunalnega podjetja JEKO-IN, d.o.o. Jesenice Ivan Hočevar. Namen obiska je bila predvsem veleposlanikova želja po podrobnejši seznanitvi z večjimi jeseniškimi podjetji in načinom njihovega poslovanja. V ta namen je Ivan Hočevar predstavil delovanje podjetja JEKO-IN d.o.o., veleposlanik Igor Popov pa je predstavil, kako takšna javna podjetja delujejo v Republiki Makedoniji. Pogovor je nanesel na veliko skupnih točk ter predlogov o sodelovanju, veleposlaniku pa je bila zelo ljuba tudi ideja o pobratenju med občino Jesenice in eno izmed makedonskih občin, ki je po značilnostih in ekonomskih dejavnikih podobna jeseniški.

Po daljšem pogovoru v županovem kabinetu so se zbrani na predhodno željo veleposlanika Igorja Popova odpravili še v podjetje Acroni d.o.o. Jesenice. Tam jih je prijazno sprejel direktor Slavko Kanalec ter jim v sejni sobi predstavil svoje podjetje in proizvodnjo, nato pa jih je popeljal še skozi Vročo valjarno in predstavil novo valjavsko ogrodje za valjanje debele pločevine, imenovano ''Plate Mill''. Predstavljeno prisotne vsekakor ni pustilo ravnodušnih in tudi to je bil eden od razlogov, da je Igor Popov izrazil željo po vnovičnem obisku podjetja Acroni d.o.o., kjer bi si lahko vzel več časa za ogled vseh obratov.

Med delovnim kosilom, ki je sledilo po slovesu od direktorja Slavka Kanalca, je bilo izpostavljeno tudi evropsko prvenstvo v košarki, natančneje predtekmovalni del, ki ga bodo gostile Jesenice. Ker je tudi makedonska reprezentanca ena izmed tistih, ki v predtekmovanju gostuje v našem mestu, je veleposlanik ponudil pomoč veleposlaništva pri promociji dogodka v Makedoniji, prav tako pa tudi pri ostalih aktivnosti, ki so povezane z makedonsko reprezentanco in se bodo na Jesenicah odvijale že pred samim tekmovanjem.

Obisk veleposlanika Makedonije je za občino Jesenice pomemben tako v ekonomskem kot v promocijskem smislu. Med pogovorom je bilo z obeh strani izpostavljenih kar nekaj predlogov za sodelovanje, ki jih je potrebno nadalje preučiti ter v okviru zmožnosti in potreb tudi udejanjiti. Ponujena pomoč makedonskega veleposlaništva v okviru EuroBasketa 2013 pa je vsekakor ena izmed najbolj aktualnih oblik sodelovanja, ki bo do izraza prišla že v prihodnjih mesecih. Prepričani smo, da bo to sodelovanje zelo koristna oblika promocije občine Jesenice med makedonskimi košarkarskimi navijači, obenem pa tudi možnost, da občina Jesenice ponudi čim bolj domače okolje za navijače vseh reprezentanc, ki bodo septembra gostovale na Jesenicah, vključno z makedonsko. 

Fotografije obiska si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

Prebrano 6775 krat Nazadnje urejano na torek, 23 april 2013 15:25