Skok na osrednjo vsebino

EuroBasket 2013 [Arhivska stran]

eurobasket2013
mar  2013 26

Sestanek prostovoljcev EuroBasket 2013

Jesenice bodo septembra gostile eno od predtekmovalnih skupin največjega športnega dogodka letošnjega leta v Sloveniji, Evropsko prvenstvo v košarki.

Vsi, ki bi želeli sodelovati in pomagati pri organizaciji največjega športnega dogodka v Sloveniji kot PROSTOVOLJCI, vabimo v petek, 29. marca v predavalnico Osnovne šole Prežihov Voranc na Jesenicah – vhod zadaj skozi telovadnico. Na sestanku vas bomo seznanili z nalogami prostovoljcev, načinom prijave za opravljanje prostovoljstva, hkrati pa boste pridobili tudi druge informacije glede dogodka.

Prostovoljci, brez katerih organizacija velikega športnega dogodka, kot je EuroBasket 2013 ni mogoča, predstavljajo ogrodje vsakega velikega športnega dogodka. Prav oni so tisti pomembni akterji, ki so velikokrat ključni za uspešno izvedbo športnih tekmovanj na številnih področjih od transporta, preko info točk ter akreditiranja, do atašejev ekip.

Lastnosti pravega prostovoljca so prijaznost, ustrežljivost, zanesljivost in fleksibilnost. Priporočeno je znanje tujih jezikov in čim daljša časovna razpoložljivost v času samega prvenstva. Prihajajo iz različnih skupin, od mladih košarkarjev, do upokojencev vojakov in brezposelnih. Večina je košarkarskih navdušencev, medtem ko si mnogi želijo le nepozabnih izkušenj.

Prednosti je veliko. Prinaša pomembne delovne izkušnje, ki jim lahko služijo kot odskočna deska do zaposlitve. Je priložnost ustvarjanja novih poznanstev, tudi mednarodnih, bodočih poslovnih partnerjev in tudi košarkarjev. Zaradi svoje narave združuje ljudi različnih narodnosti, starosti in verskih prepričanj. Za večino Slovencev pa bo to edina priložnost v življenju, da sodelujejo na največjem športnem dogodku v Sloveniji, na katerega bodo ohranili lepe spomine, tudi s pomočjo opreme in promocijskih materialov, ki jih bodo prejeli.

Prijavijo se lahko osebe starejše od 18 let, ter mlajši v primeru organiziranih skupin košarkarskih klubov z odgovorno osebo. Organizator prostovoljcem zagotavlja opremo za delo, ter prehrano v času dela. Prostovoljci sami krijejo morebitne lastne potne stroške in stroške nastanitve!

Primož Samar
Vodja prostovoljcev MOO

Prebrano 3524 krat Nazadnje urejano na torek, 26 marec 2013 14:55