Skok na osrednjo vsebino

Najave

Lepo vabljeni na številne dogodke in prireditve v juliju, ki potekajo v okviru Jeseniškega poletja 2024.
KS Hrušica in KO ZZB NOV Hrušica vabita na spominsko svečanost v soboto, 27. julija 2024, ob 19. uri pri spomeniku na Belem polju. Zbrani bodo obudili spomin na 45 padlih talcev na Belem polju, na 42 izgnanih družin v taborišča leta 1942 in na vse žrtve 2. svetovne vojne.
VABILO NA PRIREDITEV OB 80 LETNCI PADCA ZAVEZNIŠKEGA LETALA NA SEDLU SUHA Sobota 29. junij 2024 Ob 11. uri polaganje venčka ob spominskem obeležju na Sedlu Suha Ob 12.30 uri  okrogla miza in druženje z gosti v prostorih PGD Planina pod Golico KO ZB  NOB Planina pod Golico in ZB NOB Jesenice predsednik Izidor Podgornik Info: Podlogar  041 918 497
Lepo vabljeni na številne dogodke in prireditve v juniju, ki potekajo v okviru Jeseniškega poletja 2024. POPRAVEK DOGODKA: Začetek dogodka "Obeležitev 30. obletnice sodelovanja s pobratenim mestom Nagold iz Nemčije" je prestavljen v soboto, 15. 6. 2024 ob 12.00 uri.
Vrhunec meseca junija bo v soboto, 29. junija, ko se ob 21. uri začne koncert legendarne sarajevske skupine HARI MATA HARI. Dobimo se v Muzeju na prostem - na Tržnici Jesenice. Vstop je brezplačen, zabava zagotovljena.
V torek, 25. junija, na Dan državnosti, Občina Jesenice in Planinsko društvo Jesenice vabita na tradicionalni, že 15. pohod na Golico. Start pohodnikov je v Planini pod Golico, na cilju sankaške proge v Savskih jamah, od 8. do 10. ure, pozdravni nagovor predstavnikov občine in planinskega društva bo ob 11. uri pri koči na Golici. Prvih 240 pohodnikov prejme spominsko majico, vsi pohodniki pa še brezplačno malico. Pohod bo izveden v vsakem vremenu.
Vabilo Vabim vas na odprtje Trga prijateljstva, ki bo 15. junija 2024 ob 12. 00 uri na Cesti maršala Tita 77 pri Lekarni Plavž na Jesenicah. Župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec
Krajevna skupnost Plavž vabi na letno srečanje – v Planino pod Golico, ki bo v soboto, 29. junija 2024. Zbor udeležencev je ob 8.00 uri pri Zdravstvenem domu. V priponki je celotno vabilo.
Krajevna skupnost Hrušica praznuje.
Lepo vabljeni na poletno izmenjevalnico na Jesenicah, ki bo 22. junija 2024 na Tržnici Jesenice.
Parada učenja, se bo 22.5.2024 od 14. do 16. ure odvijala na prireditvenem prostoru Muzej na prostem, na Stari Savi. Več o programu v priloženem dokumentu
V soboto, 18. maja, vabimo na osrednji dogodek praznika narcis, na tradicionalno prireditev Miss narcis, ki letos praznuje že 60 let. Za še bolj pestro in zabavno dogajanje bosta poskrbeli dve glasbeni skupini: The West Band in Čuki. Ob 10.uri se bo začela prireditev 6 ur Španovega vrha, ki ga organizira Zavod za šport Jesenice. Obiskovalci bodo lahko pri razstavljavcih kupili spominke, kot so denimo čipke, inovativen nakit, domači mlečni in drugi izdelki. Brezplačni avtobusni prevoz bo vozil od 14. do 24. ure na relaciji Jesenice Občina – Planina pod Golico. Vozil bo krožno, brez voznega reda, in pobiral potnike na vseh avtobusnih postajah na poti. Tudi ta konec tedna bo veljal spremenjen prometni režim. Ob plačilu parkirnine v vrednosti 5 evrov, bodo reditelji usmerili obiskovalce na prosto parkirno mesto. Lepo vabljeni v Planino pod Golico!
Vabilo na slavnostno akademijo pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora
Vabimo, da se pridružite brezplačnim vodenim izletom po jeseniških hribih.
Pihalni orkester Jesenice – Kranjska Gora bo ob svoji 150-letnici delovanja in v čast vseh šestih jubilejev, ki so pomembni v občini Jesenice, odigral posebno priredbo Avsenikove skladbe Na Golici v soboto, 11. maja 2024, ob 12. uri

Uporabne povezave