Skok na osrednjo vsebino

Medijsko središče

Lepo vabljeni na številne dogodke in prireditve v juliju, ki potekajo v okviru Jeseniškega poletja 2024.
KS Hrušica in KO ZZB NOV Hrušica vabita na spominsko svečanost v soboto, 27. julija 2024, ob 19. uri pri spomeniku na Belem polju. Zbrani bodo obudili spomin na 45 padlih talcev na Belem polju, na 42 izgnanih družin v taborišča leta 1942 in na vse žrtve 2. svetovne vojne.
Na Občini Jesenice se ne strinjamo s potezo Ministrstva za zdravje, ki nas ni vključilo v analizo lokacij za novo regijsko bolnišnico. Ministrstvo nas o izvedbi analize ni niti obvestilo niti povabilo, da pošljemo podatke za analizo (tako kot je pozvalo občini Kranj in Radovljico). Ker postopke ministrstva na Občini Jesenice razumemo kot diskriminarorne, je župan mag. Peter Bohinec sklical izredno sejo Občinskega sveta 11. julija 2024. Tudi občinski svetniki so na seji izrazili nestrinjanje z analizo in sprejeli več sklepov, ki smo jih danes, 17. julija 2024, poslali na ministrstvo. Poleg tega smo zahtevali, da ministrstvo ponovno preuči lokacije za novo gorenjsko bolnišnico.
Aktualna obvestila komunalnega podjetja JEKO o oskrbi s pitno vodo.
Zapisnik 9. redne Seje sveta KS Slovenski Javornik-Koroška Bela, ki je bila v torek, 2. julija 2024 ob 18. uri v sejni sobi KS.
BSC Kranj je regionalna razvojna agencija, ki že od leta 1995 deluje kot povezovalni člen med regionalno in nacionalno ravnjo. Sodelujejo z občinami, podjetji, območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, nevladnimi organizacijami, ministrstvi in ostalimi državnimi organi. Spodbujajo razvoj gorenjske regije, ki vključuje 18 občin, med drugim tudi občino Jesenice.   E-novice Gorenjska gremo gor
Osnovno zdravstvo Gorenjske je v sodelovanju z Občino Jesenice pričelo z obnovo Zdravstvenega doma Jesenice. Izvajalec je z gradbenimi deli začel v juliju 2024, z njimi pa bo zaključil v začetku leta 2025. Obnova bo vključevala energetsko sanacijo, prenovo notranjih prostorov ter nakup potrebne notranje pohištvene opreme.
Vzpostavili krožno mestno linijo Županove petice za najboljše osnovnošolce Jeseniški poletni utrip Dodatni oddelek vrtca na Hrušici Luka Potočar gre na olimpijske igre Počastitev dneva državnosti Sirena tudi na strehi šole Obletnica padca bombnika Pohod na Golico mednarodno obarvan Drugi naslovi: Trinajsta redna seja, Župan se je opravičil Arrivi, Prenovljena linija, Kdaj nadomestna parkirišča, Skok v poletje na kopališču, Sto trideset likovnih del, Uspešno zaključili Torkarjevo kolonijo,  Igral bo proti svojim varovancem, Uspeh mladih košarkarjev, Zaznamovali častitljivi jubilej, Zdravi na pot, Ne predstavlja si, da ne bi pomagala drugim, E-oskrba za bolj varno bivanje starejših na domu, Plakati o varni hoji v gore,  Tekel za dober namen, Jeseniška noč na trgu, Praznične prireditve na Hrušici, Uspehi odbojkaric, Torek je dan za film v Kolpernu, Jeseniška izmenjevalnica, ...
Spoštovani občani in občanke! Ministrstvo za zdravje je marca 2024 naročilo novo analizo o umestitvi nove bolnišnice v gorenjski regiji. Analizo je pripravilo podjetje Elmarkt, ekonomski, finančni in investitorski inženiring, d. o. o., iz Kopra. Ministrstvo je 8. julija 2024 županom Kranja, Radovljice in Jesenic predstavilo izsledke analize z naslovom: »Presoja umestitve gorenjske regijske bolnišnice v prostor – primerjava potencialnih lokacij z urbanističnega in ekonomskega vidika«.
Prejeli smo nekaj prijav stanovalcev, ki stanujejo v neposredni bližini bazena Ukova in, ki so izrazili svoje nezadovoljstvo zaradi neupoštevanja prometnega režima na Cesti pod gozdom. Nemreč promet poteka enosmerno z uvozom na cesto Ukova in izvozom po Cesti pod gozdom v smeri Gorenjske banke.
Obveščamo vas, da je v soboto, 6. 7. 2024, prišlo do poškodbe avtobusne nadstrešnice. Neznana oseba je poškodovala avtobusno nadstrešnico Senožeti (smer Slovenski Javornik). Po dogodku je oseba zapustila kraj, brez prijave policiji.
V sklopu investicij v jeseniške vrtce je Občina Jesenice pričela z rušitvijo oziroma odstranitvijo starega objekta v enoti Julke Pibernik. Dela bodo potekala v času poletnih počitnic in bodo končana v drugi polovici meseca avgusta 2024. Nadaljnje aktivnosti, ki vključujejo izgradnjo novega objekta enote vrtca, ter zagotovitev potrebne notranje opreme, se bodo predvidoma pričeli v letu 2025 in se bodo zaključila v letu 2026.
Direkcija RS za Infrastrukturo je obvestila Občino Jesenice, da bo pričela s sanacijo podhoda pri Spominskem parku na Plavžu na R2-452/0368 v km 3,450. Izvajalec bo z deli na terenu pričel predvidoma v tednu med 8. 7. in 12. 7. 2024. V sklopu sanacije je prevideno, da se najprej speska celoten obok z notranje strani in nato še krilni zidovi podhoda kjer je narejena poslikava hokejistov. Po peskanju se bo nato pristopilo k sanaciji. 
Hrušica je bila v juniju v znamenju velikega praznovanja domačega prostovoljnega gasilskega društva. Mineva 120 let od zametkov nastajanja gasilstva v kraju.
Krajevna skupnost Plavž je z več 7500  prebivalci in prebivalkami največja v občini Jesenice. Med prijetnejšimi dogodki je vsakoletno praznovanje krajevnega praznika.
Letos je minilo osemdeset let od strmoglavljenja ameriškega zavezniškega bombnika na sedlu Suha v Karavankah.
Zavedamo se, da je določeno število občanov odvisnih od javnega prometa in zato smo v preteklih mesecih, ko kljub večkratni objavi javnega razpisa za izvajalca javnega mestnega potniškega prometa nismo prejeli nobene ponudbe, iskali rešitev za nadomestni prevoz na linijah, ki jih ne pokriva medkrajevni linijski prevoznik.
E-oskrba je storitev, ki starejšim, invalidom in kroničnim bolnikom omogoča samostojnejše, bolj varno in neodvisno bivanje v domačem okolju. Uporabnikom v primeru poškodbe ali bolezni omogoča enostavno 24-urno povezavo z asistenčnim centrom in organizacijo pomoči, če jo potrebujejo.
VABILO NA PRIREDITEV OB 80 LETNCI PADCA ZAVEZNIŠKEGA LETALA NA SEDLU SUHA Sobota 29. junij 2024 Ob 11. uri polaganje venčka ob spominskem obeležju na Sedlu Suha Ob 12.30 uri  okrogla miza in druženje z gosti v prostorih PGD Planina pod Golico KO ZB  NOB Planina pod Golico in ZB NOB Jesenice predsednik Izidor Podgornik Info: Podlogar  041 918 497
Lepo vabljeni na številne dogodke in prireditve v juniju, ki potekajo v okviru Jeseniškega poletja 2024. POPRAVEK DOGODKA: Začetek dogodka "Obeležitev 30. obletnice sodelovanja s pobratenim mestom Nagold iz Nemčije" je prestavljen v soboto, 15. 6. 2024 ob 12.00 uri.

Uporabne povezave