Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

nov  2015 02

Začenja se projekt izgradnje kanalizacije za komunalno odpadno vodo na območju Cesta v Rovte–Trebež

Jesenice  – Novembra se začenja projekt izgradnje kanalizacije za komunalno odpadno vodo na območju Cesta v Rovte–Trebež. Gre za prvo fazo projekta, vredno preko 360.000 €, druga faza bo sledila v obdobju 2017–2018.

 

V začetku meseca novembra je predviden začetek izgradnje kanalizacije za komunalno odpadno vodo na območju Cesta v Rovte – Trebež. Projekt v celoti financira Občina Jesenice, zaradi finančne obsežnosti pa je ta razdeljen v dve fazi. Letos je predviden začetek izgradnje prve faze, ki obsega izgradnjo kanalizacijskega sistema v dolžini približno 500 m, obnovo vodovodnega omrežja in rekonstrukcijo ceste na trasi od križišča Ceste talcev s Cesto v Rovte do mostu preko vodotoka Javornik. Vrednost investicije znaša 363.897,68 € z DDV. Dela naj bi se predvidoma izvajala 180 dni oziroma do konca aprila 2016, izvajalec del pa je na javnem razpisu izbrano podjetje Garnol d.o.o. iz Kranja. Po končani prvi fazi projekta je predvidena še druga faza, ki prav tako obsega gradnjo kanalizacijskega omrežja in obnovo vodovodnega omrežja, in sicer na trasi od mosta čez potok Javornik do hišne številke Cesta v Rovte 11. Izgradnja druge faze je predvidena v obdobju 2017–2018.

Na omenjeni trasi prve faze je predvidena popolna zapora ceste. Izvajalec gradbenih del bo zagotavljal peš dostop do stanovanjskih hiš in, če bo to mogoče, tudi dostop z avtomobilom. V času gradnje bo moten promet na obravnavanem območju in občasno oskrba s pitno vodo. Občina Jesenice se vsem občanom že vnaprej zahvaljuje za razumevanje in upoštevanje prometne ter ostale signalizacije na gradbišču.

Občanom je za dodatne informacije v zvezi s projektom na voljo kontaktna oseba, ga. Urša Zakrajšek, po telefonu (04/5869-294) ali po elektronski pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Prebrano 2894 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 02 november 2015 15:54

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave