Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

Nov 2022 17

Jeseniške novice, 18. november 2022-17

Jeseniške novice, 18. november 2022-17 Jeseniške novice - Gorenjski glas

V nedeljo gremo na lokalne volitve

V nedeljo bodo potekale lokalne volitve. V jeseniški občini se bo za mesto župana oziroma županje potegovalo pet kandidatov oziroma kandidatk: poleg dosedanjega župana Blaža Račiča še Peter Bohinec, Eva Mlakar, Sabina Mulalić in Andrej Vastl. Za mesta v občinskem svetu kandidira enajst list.

Ministrica na odprtju Čufarjevih dnevov

Dvorana jeseniškega gledališča je v tem tednu prizorišče 35. Čufarjevih dni, vsakoletnega odmevnega festivala ljubiteljskih gledališč. Pomembnost dogodka je letos na odprtju v polni dvorani ljubiteljev gledališča oplemenitila slavnostna govornica ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Najlepši balkoni in vrtovi

V Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah je bila na petkov oktobrski večer v dobrodelnost stkana prireditev.

Dobra dela bogatijo srce

V Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah je bila na petkov oktobrski večer v dobrodelnost stkana prireditev.

Počivališče Lipce jug bodo odprli decembra

V sklopu prenove malih avtocestnih počivališč obnavljajo tudi počivališči Lipce. Počivališče Lipce jug bodo odprli 5. decembra.

Uživam v jeseni življenja ...

Navdihujočo zgodbo o doživ ljanju starosti nam je poslala Jelka Koselj iz Vrbe, ki je vrsto let pisala recepte za Jeseniške novice.

V Bogoto odhaja tudi Hrušičanka

V ekipi mladih, ki bo Slovenijo zastopala na Mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi, je tudi Hrušičanka Tifani Bergel.

Iz smučanja prestopila v atletiko

Nika Dovžan Karahodžić, članica Atletskega kluba Radovljica, ima športne gene. Mama Alenka je bila smučarka, oče Edvin pa hokejist.

Drugi naslovi:

Obnova kulturnega doma, Manj zastojev kot prejšnja leta, Ukvarjamo se s športom in beremo, Konec tedna v Cardiffu, Dobra dela bogatijo srce, Zakaj v bolnišnici primanjkuje medicinskih sester, Jožica in Pavel Smolej: vsestransko prepletene življenjske poti, Narcisam prijazni travniki, Kvašena gnezdeca, Velik obisk ferate ...

Read 797 times Last modified on Thursday, 17 November 2022 16:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave