Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

Sep 2023 15

Jeseniške novice, 15. september 2023-13

Grbinasti poligon iz črne žlindre

Ob TVD Partizan na Koroški Beli so odprli trajnostni grbinasti poligon za kolesarje. Izdelan je iz črne žlindre, ki nastaja pri proizvodnji jekla v podjetju SIJ Acroni.

Konec sezone na kopališču Ukova

Kopališče Ukova je bilo v letošnji sezoni odprto vse do 10. septembra. Avgustovski obisk je bil odličen, boljši kot prejšnja leta.

Cvetje v jeseni na Svetinovem vrtu

Na Koroški Beli so uprizorili gledališko igro Cvetje v jeseni v režiji Gregorja Čušina.

Železnica, po kateri še vedno vozijo » gomulke«

Na Jesenicah se v tretjem nadstropju stavbe Slovenskih železnic na Kurilniški ulici skriva pravi zaklad: modulna maketa železnice.

Začelo se je novo šolsko leto

Prvega septembra je v šolske klopi štirih jeseniških osnov­ nih šol sedlo 1891 učencev, obe jeseniški srednji šoli pa bo v tem šolskem letu obi­skovalo 906 dijakov.

Praznovali v KS Blejska Dobrava

Pred kratkim so na Blejski Dobravi praznovali krajevni praznik, v okviru katerega so pripravili pester program in zaznamovali nekaj pomemb­nih jubilejev.

Tudi Facebook povezuje vas

Vas Koroška Bela ima zelo dejavno skupino na Face­booku, ki je ob nedavni grožnji sprožitve plazov odi­grala nepogrešljivo vlogo pri obveščanju vaščanov.

Gorska varnost za najmlajše

Ob jubileju, ki ga ob 100­letni­ci delovanja prihodnje leto praznuje GRS Jesenice, člani skrbijo za ozaveščanje o var­nosti v gorah. Ob tem so pri­pravili tudi knjižico za otroke.

Jubilej jeseniških gasilcev

Prostovoljno gasilsko društvo Jesenice je praznovalo 130-letnico. Ob jubileju so pripravili več dogodkov, od gasilske vaje na Plavžu, slavnostne akademije do parade skozi mesto, manjkala pa ni niti gasilska veselica.

Drugi naslovi:

Kako je poskrbljeno za kolesarje, Evropski teden mobilnosti, Nov otroški vadbeni park v Podmežakli, Izglasovani projekti, Prikaz nasprotnih dejstev z naslovom: Prizadevanja, da bi me vendarle očrnili, Večer na kopališču, Vrnitev v tretjo slovensko ligo, Naša športna dediščina, Ovire so njena priložnost, Za mlade planince, Reševalec iz zraka, Prijetnejše počitnikovanje, Vedro vzdušje na Golici, ...

Additional Info

Read 464 times Last modified on Wednesday, 13 September 2023 17:15

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave