Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

Mar 2024 01

Jeseniške novice, 1. marec 2024-3

Bliža se praznik občine Jesenice

Bliža se 20. marec, ko Jesenice praznujejo občinski praznik. Letos bo praznovanje še nekoliko bolj slovesno, saj zaznamujemo 95-letnico mesta Jesenice.

Načrt za ureditev platoja Karavanke

Država pripravlja državni prostorski načrt za celovito ureditev platoja Karavanke. Predlog pa je neprijetno presenetil podjetje Conditus in Občino Jesenice. Objekt Conditusa naj bi namreč porušili, Policijska postaja Jesenice pa naj bi ostala na platoju.

Vizija razvoja sodobnih Jesenic

Pred občinskim praznikom, ki ga Jesenice praznujejo 20. marca, smo se pogovarjali z županom Petrom Bohincem.

Karneval v slogu osemdesetih

Pustno rajanje, ki ga organizira Kulturno športno društvo Hrušica, je tudi letos postreglo z zabavo in maškarado, ki se je vila od Hrušice pa vse do Čufarjevega trga.

Kako do zdravnika

V Zdravstvenem domu Jesenice so ukinili komunikacijo po elektronski pošti. Ta odslej poteka po aplikaciji DoZdravnika. Še vedno pa obstaja možnost telefonskega kontakta.

Knjiga Naše Jesenice

Potem ko je predlani nastala v elektronski verziji, je knjiga Naše Jesenice zdaj izšla tudi v tiskani obliki. V njej so na 374 straneh zbrane zgodbe Jeseničanov o tem, kako so živeli nekoč.

Usoda sester Arnež

Nedavno je izšla monografija Čez ocean v novo življenje: Usode slovenskih povojnih političnih begunk, v kateri je predstavljena tudi zgodba sester dvojčic Helene Arnež Gaser in Pavle Arnež Hauptman z Jesenic.

Hruščanska planina

Na Hrušici so uresničili dolgoletno željo domačinov. Tomaž Klinar je v knjigi Hruščanska planina zbral vrsto podatkov o zgodovini, pašni dejavnosti in drugih zanimivostih Hruščanske planine.

Drugi naslovi:

Za Hotel Pošta inšpekcijski postopek, Sprehajalna pot ob Savi, Kultura je način življenja, Ureditev igrišča na Kresu, Nič preskakovanja stopničk, Črna sobota za hokejiste, Cilj bi moral biti privabljanje mladih, Kviz o zgodovini, Za boljšo oskrbo, ...

 

Spoštovani!

Vljudno vas vabim na osrednjo prireditev ob praznovanju praznika občine Jesenice, ki bo v sredo, 20. marca 2024, ob 19.30 v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.

Na slovesnosti bodo podeljena priznanja letošnjim občinskim nagrajencem. Plakete Občine Jesenice bodo prejeli Helena Erman, Klemen Klinar in Kvintet Vintgar, plaketo župana Občine Jesenice bo dobilo Društvo GRS Jesenice, priznanje za uspehe v času šolanja pa Kaja Kalan in Denis Džamastagić.

Prisrčno dobrodošli.

Župan občine Jesenice
mag. Peter Bohinec

Additional Info

Read 563 times Last modified on Friday, 01 March 2024 11:04

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave