Skok na osrednjo vsebino

Novice

Sep 2015 03

Gorenjski sonček na Hrenovici končan do oktobra

Gradbena dela za projekt Gorenjski sonček v centru Jesenic se nemoteno in intenzivno nadaljujejo. Gregor Žvipelj, direktor Anepremičnin (investitor) pravi, da je njihov cilj kakovostna izdelava celotnega objekta, skupaj s stanovanji,, zato so se odločili za dodatno prenovo. Ta vključuje popolno prenovo vizualizacije fasade, prenovo hidroizolacijskih membran na strehah vseh štirih objektov z materiali renominiranega proizvajalca ter posodobitev strojnih inštalacij na objektih, kar zajema montažo sanitarne keramike in razvod kanalizacije po kleteh. V okviru elektroinštalacijskih del je bila izvedena tudi vezava omar in razvod po kleti.

V mesecu avgustu se je zaključevala ureditev hidroizolacije kletne etaže na južni strani objektov ter hidroizolacija teras v pritličnem delu, v objektih pa je tekel postopek za izdelavo projekta toplotne postaje. Žvipelj pravi, da se zaključek del na blokih 1 in 2 pričakuje že v teh dneh, bloka 3 in 4 pa naj bi bila v skladu s terminskim načrtom zaključena konec septembra. Investitor je poskrbel tudi za varnost stanovalcev s postavitvijo varovalne ograje, ki deli novo cesto in železniško progo. Steber na severni strani železniške proge že stoji, v prvi polovici septembra pa se načrtuje postavitev konstrukcije nadhoda čez bohinjsko progo, ki bo povezoval center Jesenic s Staro Savo. Povezovalni most, ki ga krajani nestrpno pričakujejo, bo dolg 62 metrov, dolžina same konstrukcije pa znaša 41 metrov. V prvi polovici septembra se bo odvilo tudi asfaltiranje nove dostopne ceste s pločnikom.

Po besedah investitorja je predvideno, da bo objekt dokončan v septembru oz. v prvi polovici oktobra 2015, prodaja stanovanj pa se bo, v primeru načrtovane pridobitve vseh dovoljenj, pričela v mesecu oktobru. Glede cene stanovanj Žvipelj dodaja: »Tržna cena posameznega stanovanja bo odvisna od mikrolokacije v objektu ter od velikosti stanovanja, po nekaterih predvidevanjih pa naj bi se gibala od 1.260 do 1.380 EUR na m2. Glede na to, da bo Abanka Vipa posebej za Gorenjski sonček pripravila ugodno ponudbo za stanovanjske kredite, ponudba najema z odkupom v tej fazi ni v načrtu.«

Več informacij o investiciji, objektih in stanovanjih lahko po novem vsi zainteresirani najdejo tudi na spletni strani http://www.gorenjski-soncek.si/ ali na Facebook profilu Gorenjskega sončka na naslovu https://www.facebook.com/pages/Gorenjski-son%C4%8Dek/1651789335035547?fref=nf.

Read 1755 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave