Skok na osrednjo vsebino

Novice

Dec 2015 17

Najstarejša Jeseničanka praznovala svoj 106. rojstni dan

Včeraj, 16. decembra, je na svoj 106. rojstni dan Kristina Tarman iz jeseniške krajevne skupnosti Podmežakla na svojem domu, skupaj s sinovoma Otom in Bojanom, dobro razpoložena sprejemala obiske.

Čestitke ob zares izjemni starosti ji je izrekel župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, pridružil pa se mu je predsednik Društva upokojencev Jesenice Boris Bregant. Ob spremljavi harmonikarice Marjane Komel so zapeli in nazdravili, zelo prijetno pa je presenetila tudi sama slavljenka, saj je zaigrala na orglice, ki se jih je naučila igrati že v mlajših letih. V popoldanskih urah sta slavljenko obiskala tudi predsednik Krajevne skupnosti Podmežakla Aljoša Ulčar in podpredsednica Jasna Kovač, ki sta ji prav tako izrekla čestitke.

Z  dopolnjenim 106. letom starosti je gospa Tarman tudi najstarejša Gorenjka. Po rodu z Dolenjske je najprej z družino živela na Hrušici, po letu 1939 so se vsi preselili v svojo hišo na Jesenicah. Rodila je pet otrok, štiri sinove in hčerko. Danes ima pet vnukov, eno vnukinjo, tri pravnuke, štiri pravnukinje ter štiri prapravnukinje. V dolgem življenju nikoli ni imela večjih zdravstvenih težav. Še vedno gleda televizijo in časopise bere brez očal, živi pa doma, kjer že več let zanjo skrbi sin Oto.

Read 2368 times Last modified on Monday, 25 September 2023 15:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave