Skok na osrednjo vsebino

Novice

Jul 2017 03

Priznanji krajevne skupnosti Željku Jakeliču in Tereziji Zinki Šturm

V spominskem parku na Plavžu so se v petek, 30. junija, zbrali krajani najštevilčnejše krajevne skupnosti Plavž.

Na slovesnosti ob prazniku krajevne skupnosti so se spomnili na prve krajane, ki so se 4.7.1941 pridružili narodno osvobodilni borbi. Kot je poudarila predsednica sveta KS Ivanka Zupančič, smo zaradi posameznikov, ki želijo izničiti pomen tega upora, dolžni ohranjati ta spomin. Krajevna skupnost Plavž, ki ima preko sedemtisoč prebivalcev, je najbolj gosto naseljeno območje Jesenic, kar 47 odstotkov prebivalcev pa je vezanih na svoje bivalne skupnosti. Predvsem gre za starejše in mlajše – delovno neaktivne, za katere se v svetu krajevne skupnosti trudijo za čim boljšo kvaliteto v bivalnem okolju.   Zanje pripravljajo tako številne aktivnosti za varovanje zdravja in tudi družabne aktivnosti. V letošnjem letu pa se po besedah Zupančičeve obeta tudi vrsta investicij v krajevni skupnosti Plavž, od ureditve otroških igrišč, prenove Ceste maršala Tita od bolnice do zdravstvenega doma, infrastruktura na Murovi in ureditev pešpoti s Plavža proti Hrušici. Krajanom je ob prazniku čestital tudi župan Tomaž Tom Mencinger.

Ob tej priliki je delegacija KS Plavž položila vence na spominska obeležja Mirku Roglju-Petku, Cirilu Tavčarju in Stanetu Bokalu.

Ob krajevnem prazniku so podelili tudi dve priznanji.  Terezija Zinka Šturm je prejela priznanje za dolgoletno delovanje v sekciji žena Plavž, kjer je s svojo aktivnostjo spodbujanja ročnih del med članicami  pričela že leta 1965. Z veseljem je svoje znanje prenašala tudi na najmlajše. Prav članice te sekcije so bile prve, ki so pričele s pletenjem copatk, ki so jih podarile porodnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice.

Drugo priznanje je prejel znani jeseniški zobozdravnik Željko Jakelić, in sicer za svojo družbeno aktivnost, saj je bil nosilec številnih funkcij v krajevni skupnosti in drugod, veliko pozornost posveča medosebnim odnosom in številnim aktivnostim, od publicistike, strokovnih člankov, zbirateljske dejavnosti na področju medicinskih inštrumentov, knjig in umetnin, prejel pa je tudi že priznanje občine Jesenice.

Read 2391 times Last modified on Monday, 10 July 2017 09:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave