Skok na osrednjo vsebino

Novice

Aug 2017 14

Ognjeniki v Mercator centru

Ognjeniki v Mercator centru Foto: Marjan Debelak in Vinko Lavtižar

Foto klub Jesenice nadaljuje z organizacijo razstav svojih članov v Foto galeriji v Mercator centru na Jesenicah. Fotograf Vinko Lavtižar na 44. samostojni razstavi barvnih fotografij, ki so jo odprli v četrtek, 10. avgusta, predstavlja zanimivo temo.

To so ognjeniki, skrivnostni čudež narave. So nepredvidljivi, na zunanjih površinah jih lahko vidimo kot produkt mogočnih notranjskih zemeljskih sil. Na četrtkovi otvoritvi je avtorja podrobneje predstavil predsednik Foto kluba Jesenice Andrej Maver. Vinko, ki je član Foto kluba Jesenice že od leta 1966, je čudovite fotografije ognjenikov posnel na svojih popotovanjih v Italiji, Grčiji in Španiji. Uspešno sodeluje na domačih in mednarodnih razstavah, pridobil pa si je že pomembnih fotografskih nazivov. Fotografska zveza Slovenije mu je podelila naziv Kandidat mojstra fotografije, ima pa tudi ugledne nazive mednarodne fotografske zveze in ameriške fotografske zveze.

Razstavo je odprl župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger. Za popestritev je poskrbel mladi harmonikar Luka Planinšek z Blejske Dobrave. Razstava fotografij o ognjenikih bo na ogled do 13. septembra.

Read 2376 times Last modified on Monday, 14 August 2017 13:31

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave