Skok na osrednjo vsebino

Novice

Aug 2017 14

Drugič brez jeze od Maxa do Pinete

Drugič brez jeze od Maxa do Pinete Foto: Andraž Sodja

Ker letos ni bilo posebej udarne ideje, so se Maxovci, ki se v začetku avgusta tradicionalno odpravijo na zabavno turo do otroškega letovišča Pinea v Pineti pri Novigradu, odločili, da v nekoliko spremenjeni obliki ponovijo igro Brez jeze do Pinete iz leta 2011, torej kolesarsko tekmo po točkah igre »človek, ne jezi se«.

V začetku avgusta se izpred Max bara na Plavžu do otroškega letovišča Pinea v Novigradu tradicionalno odpravi ekipa prijateljev, ki jih družijo veselje do gibanja, dobra volja, prijateljstvo in šank Max bara. Vsako leto se potrudijo z inovativno idejo in so 240 kilometrov do Pinete premagali že s skirojem, štafetnim tekom, rikšo, mobilnim šankom, drezino, ponijem in poganjalčkom – tako so praktično že skoraj izčrpali prizemna transportna sredstva. Zato so se letos odločili, da ponovijo eno od preteklih idej, in sicer kolesarsko igro »Človek, ne jezi se«, po točkah s tremi ekipami, v igri Brez jeze od MAX-a do Pinete. Tri ekipe kolesarjev so se po posebej pripravljeni igralni površini po točkah premikale proti morju, če pa je igralno skupino, kot je pravilo igre "človek, ne jezi se", kdo zbil, se je morala vrniti malo nazaj.

Tokratna pustolovščina, ki ima tradicionalno humanitarno noto, saj se s potjo Maxovcev v Pineto simbolično dostavijo sredstev za letovanje socialno ogroženih otrok zbrana na teku Jesenice tečejo, z dobrodelno dražbo in drugimi aktivnostmi, je trajala dobra dva dneva. Na pot so se odpravili v sredo zvečer, v Pineto pa so uspešno, brez hujših zapletov in z le nekaj gumidefekti prispeli v petek dopoldne, utrujeni, a z novo izkušnjo, novo avanturo in s še trdnejšim prijateljstvom.

Read 3752 times Last modified on Thursday, 17 August 2017 08:18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave