Skok na osrednjo vsebino

Novice

Sep 2017 01

Praznovala je krajevna skupnost Blejska Dobrava

Praznovala je krajevna skupnost Blejska Dobrava Foto: Andraž Sodja

Minuli konec tedna je svoj krajevni praznik praznovala Krajevna skupnost Blejska Dobrava, kjer je bilo v letošnjem letu dokončanih več večjih investicij.

Krajevna skupnost Blejska Dobrava je minuli konec tedna praznovala svoj krajevni praznik, ki ga praznujejo 28. avgusta, z njim pa obeležujejo spomin na prvo partizansko akcijo leta 1941, v kateri so partizani porušili enega od drogov električne napeljave iz Vintgarja in prekinili proizvodnjo v okupiranih obratih na Javorniku za osem dni.

Ob prazniku so pripravili vrsto dogodkov po celotni krajevni skupnosti, vse od nogometnega turnirja na Lipcah, pohoda na Obranco, balinarskega turnirja, pohoda v Vintgar in osrednje slovesnosti na prenovljenem vaškem jedru Blejske Dobrave, kjer so podelili tudi priznanja krajevne skupnosti. Na osrednji proslavi sta zbrane nagovorila predsednik sveta Krajevne skupnosti Anton Hribar in župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger.

Predsednik Hribar je poudaril pomen številnih aktivnih krajanov, podjetnikov, kulturnikov, športnikov in drugih, ki dajejo veliko dodano vrednost kraju.

„Veliko je bilo postorjenega, popravljena je bila pot in ograja v Vintgar, vzdrževane ceste, prestavljeno spominsko obeležje na Kočni, začela se je ureditev vaškega jedra, ki bo dokončana v prihodnjih letih, dokončana je obvoznica Lipce, ki čaka le še uporabno dovoljenje. Predvidoma še letos bo urejeno odvodnjavanje na Kočni, križišče pri Sumidi, narejen pločnik, postavljeno je bilo dvigalo do šole in vrtca, s čimer smo ohranili volišče, dokončanje prenove vaškega jedra pa bo vrnilo dušo vasi,“

Anton Hribar

je še povedal Hribar in dodal, da se vrsta investicij obeta tudi v prihodnjem letu, od gradnje kanalizacije na Lipcah, kanalizacije in pločnika na Kočni in kanalizacije na Blejski Dobravi z obnovo ceste, na Blejski Dobravi pa naj bi na avtobusni postaji zrasla kolesarnica z možnostjo izposoje koles. Kot je predsednika KS dopolnil še župan Tomaž Tom Mencinger, je Blejska Dobrava pomemben del občine Jesenice:

„Potrebno je čestitati predsedniku sveta Krajevne skupnosti in ostalim, ki ste delali na projektu ureditve vaškega jedra, za katerega sem prepričan, da bo pridobival na pomenu.“

župan Tomaž Tom Mencinger

Veliko aktivnosti se bo po besedah župana tudi v prihodnje odvijalo v povezavi s sotesko Vintgar, opomnil pa je tudi na pomen obvoznice Črna vas, za katero pričakujejo, da bo dala dodaten zalet poslovno-industrijski coni Črna vas.

Podelili so tudi priznanja krajevne skupnosti, ki so ga prejeli člani skupine krajanov, ki že več kot 20 let organizirajo tradicionalni blagoslov konj ob Štefanovem, ter gledališki igralec Ivan Berlot.

Read 2836 times Last modified on Sunday, 03 September 2017 12:59

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave