Skok na osrednjo vsebino

Novice

Sep 2017 04

Minuli konec tedna praznovala KS Slovenski Javornik–Koroška Bela

Minuli konec tedna praznovala KS Slovenski Javornik–Koroška Bela Foto: Andraž Sodja

Ob krajevnem prazniku Krajevne skupnosti Slovenski Javornik - Koroška Bela se je odvila vrsta prireditev. Osrednje prireditve, ki se tradicionalno odvija na Pristavi v Javorniškem Rovtu, se je zaradi slabšega vremena udeležilo manj krajanov kot običajno.

Krajevna skupnost Slovenski Javornik - Koroška Bela je tudi letos ob krajevnem prazniku pripravila vrsto prireditev, ki so se odvile ob zadnjem koncu tedna. Tako so minuli petek položili vence pred spomenik talcev v spominskem parku, odprli fotografsko razstavo v kulturnem domu na Slovenskem Javorniku, pripravili gasilsko vajo pri domu društva upokojencev na Javorniku ter tradicionalno srečanje na Pristavi, ki pa se ga je zaradi slabšega vremena udeležilo bistveno manj krajanov kot običajno. Kot je ob prazniku poudarila predsednica sveta krajevne skupnosti Maja Otovič, je bilo v preteklem letu veliko postorjenega, kot najpomembnejšo novost pa je izpostavila pričetek aktivnosti na plazu Čikla oziroma plazu pod Potoško planino, zaradi katerega so številni krajani precej zaskrbljeni, a bodo že v jeseni izvedene raziskave, ki bodo pokazale potrebne ukrepe za stabilizacijo plazu. Dela se bodo nadaljevala tudi v Trebežu, prenovila se bo cesta od križišča na Koroški Beli proti jeklarni Acroni ter številna druga dela, tako ocenjujejo, da se območju krajevne skupnosti v prihodnje obetajo tudi rešitve nekaterih izstopajočih težav, s katerimi se spopadajo že več let. Sicer pa so veseli tudi številnih aktivnih društev v krajevni skupnosti, ki s svojimi aktivnostmi popestrijo dogajanje, v preteklem mesecu je bilo to Farno kulturno društvo, ki je pripravilo vrsto aktivnosti ob stoletnici bombardiranja Koroške Bele, in kulturno društvo Možnar, ki je s svojim nastopom – poleg Pihalnega orkestra Jesenice–Kranjska Gora – popestrilo tudi praznik na Pristavi.

Krajevna skupnost Javornik–Koroška Bela sicer v začetku septembra praznuje svoj krajevni praznik v spomin na prvih pet talcev, ki so jih nemški okupatorji ustrelili 4. septembra leta 1941.

Read 2560 times Last modified on Tuesday, 10 April 2018 13:42

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave