Skok na osrednjo vsebino

Novice

Nov 2017 10

Jeseniška bolnišnica postala Olimpijski referenčni športno–medicinski center

Jeseniška bolnišnica postala Olimpijski referenčni športno–medicinski center Foto: arhiv SBJ

Olimpijski komite Slovenije je Splošni bolnišnici Jesenice v torek, 8. novembra, uradno podelil tablo z nazivom Olimpijskega referenčnega športno-medicinskega centra. Splošna bolnišnica Jesenice je s tem postala ena od osmih centrov, izbranih na razpisu Olimpijskega komiteja Slovenije, ki si prizadeva za hitrejšo in uspešnejšo obravnavo poškodb vrhunskih športnikov.

Direktor bolnišnice Janez Poklukar je ob tem povedal, da se takšnega reševanja oskrbe športnikov veseli, z njim pa bodo poškodovani športniki prišli do vrhunskih specialističnih zdravstvenih storitev hitro in brez čakalnih dob. Pri tem skupaj z bolnišnico kot konzorcijski partner pri izvajanju fizioterapevtskih storitev nastopa podjetje Athea iz Lesc, po besedah direktorice Nine Veber pa je hitra obravnava ključnega pomena in da v njihovem podjetju, ki ima dolgoletne izkušnje na področju fizioterapije športnikov, razumejo položaj, v katerem se športnik znajde ob nastali poškodbi. O pomenu hitre obravnave je spregovoril tudi paraolimpijec Sandi Novak, ki je je bil že velikokrat deležen zdravstvene ali fizioterapevtske obravnave. Povedal je, da je izjemno pomembna hitra in celovita oskrba, saj vsak dan, ki ga športnik zaradi poškodbe ne more izkoristiti za trening, slabo vpliva na njegovo formo. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je izrazil zadovoljstvo, da projekt stopa v prakso, saj je hitra obravnava športnika lahko ključnega pomena za njegovo kariero. Povedal je, da bodo storitve centrov lahko uporabljali vrhunski športniki (s kategorizacijo perspektivnega, mednarodnega in svetovnega razreda) oziroma tisti, ki imajo sklenjeno zavarovanje športnika AS. Po njegovih besedah pa je vzpostavitev centrov šele začetek urejanja ustrezne oskrbe športnikov, prizadevali si bodo za dokončno ureditev izvajanja sistema.

Dogodka se je udeležil tudi jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, ki je povedal, da pridobitev takšnega naziva ni pridobitev le za bolnišnico, temveč za celotno lokalno skupnost. Ob tem je pohvalil tudi dobro delo bolnišnice: »Vzpostavljeni olimpijsko referenčni športno-medicinski center je še dodana vrednost te bolnišnice, ki izvira iz nenehnega truda zaposlenih ter stremljenja k razvoju in izboljšavam. Zato trdno verjamem, da bo Splošna bolnišnica Jesenice tako dobro delo nadaljevala tudi na področju športne medicine in da bo tudi v tem delu dokazala, da je med najboljšimi v državi.«

Ob koncu dogodka ob uradnem prevzemu table so si prisotni ogledali še nove prostore Enote za srčno–žilno diagnostiko, v kateri deluje pred kratkim prenovljen kardiološki laboratorij, ki je pomembna pridobitev za zagotavljanje kakovostne in varne obravnave pacientov z obolenji srca in ožilja.

Read 2709 times Last modified on Monday, 21 September 2020 08:36

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave